Utelivet

Vi i Trollmyra liker å være ute, og benytter hver anledning til å komme oss ut i frisk luft.

Småtroll er vi glade i å være ute, både innenfor og utenfor barnehagens gjerder. Vi bruker uteområdet i barnehagen aktivt, og har turdag en gang i uka, hvor vi enten går gruppevis eller i samlet tropp avgårde til en plass i nærområdet. Enten får barna utfordringer i skog og mark, leke med baller på fotballbanen eller de får øve seg på å gå selv på de flotte gangstiene i nærheten av barnehagen. Det er ikke lengden på turene som er viktig, det viktige er opplevelsen av å komme seg utenfor barnehagens gjerder og finne nye utfordringer og interesser. Ofte vil turmålet gå etter impulsene til barna - kanskje finner vi noe i grøftekanten rett borti svingen som fanger oppmerksomheten. Det viktigste for oss er at barna skal få oppleve turglede og få interesse av det å være på tur. Noen ganger spiser vi på tur. Hver mandag spiser Ludde i Grillhuset.

Stortroll har utegrupper mandag til fredag med halve barnegruppen. Vi ønsker at barna skal bli godt kjent i nærmiljøet ved å bruke området rundt Mørkvedlia, fotballbanen samt lysløypa flittig. Mange av dere foreldre var med å etablere Hemmeligskogen, som vi vil bruke ofte. Her har vi balansestokk, bruer, disser og en egen liten hytte som barna har laget. Vi vil fokusere på den frie leken på våre turer, motoriske utfordringer naturen gir oss og aktive voksne. I tilegg vil det også være bestemte opplegg i perioder. Mange av aktivitetene eller oppleggene vil følge årstidene.

Når utegruppen er i barnehageområdet brukes grillhuset både til å spise/lage mat, ha opplegg eller kanskje varme oss litt ved bålet. Delt inn i grupper er det koselig å synge, fortelle eventyr, vitser eller dikte opp historier. Vi har også fått oss en gapahuk oppe i skogen som er blitt en kjekk samlings- og spiseplass.

Hver torsdag starter dagen med frokost i Grillhuset og hvis været tillater det er vi ute hele dagen