Trollpost Småtroll april

Våren er her for fullt!

April har bydd på mange utedager for oss på Småtroll, og vi har virkelig nytt det fine været som har vært. Ungene har leka med gjørme og vann, og vært til tider ganske skitne. Vi har spist både lunsj og frukt ute flere ganger i uka, og vi har til og med kunne «kaste» vottene de fleste dagene – til stor glede for ungene; «vi kan vær ute i bærrfingran!»

Midt i april hadde vi ei uke med ekstra fokus på trafikk. Vi snakka mye med ungene om dette med beltebruk i bil og buss, bilsete for barn og bur for hunder, ulike skilt og generelt det å være forsiktig og se seg for i trafikken. Vi hadde mange fine samtaler med ungene, og ungene selv hadde mange gode tanker og refleksjoner rundt disse tingene. Vi så på skilt og snakka om dem både i samling, på turer og generelt i hverdagen, og flere har kjent igjen skiltene vi har hatt bilder av på avdelinga når vi kom ut på tur.

Vi har også fortsatt arbeidet med Skinnvotten. Vi har snakket om de forskjellige dyrene i eventyret, og sånn smått begynt å se på hvilke spor de lager. Ludde har også begynt å lage masker, som de skal fortsette med utover i mai. I tiden framover skal vi blant annet se litt på hvilken mat de ulike dyrene spiser, og vi skal bli bedre kjent med ulike blomster og insekter som nå begynner å våkne til liv.

I rammeplanen står det at barnehagen gjennom arbeid med kropp, bevegelse, mat og helse skal bidra til at barna videreutvikler motoriske ferdigheter, kroppsbeherskelse, koordinasjon og fysiske egenskaper. I slutten av måneden fikk Ludde seg en tur i Turnhallen sammen med Blågruppa. Det syns de var kjempemoro, og de storkosa seg virkelig. Der fikk de bruke kroppen sin på nye måter, noe vi mener vil være svært positivt for dem motorisk. Trampoliner, klatring og slenging/svinging er blant flere momenter vi benytter oss av der borte, som alle bidrar både til bedre kroppsbeherskelse, koordinasjon, motoriske ferdigheter og fysiske egenskaper. Vi gleder oss til flere turer utover høsten, når dette blir vår faste utflukt istedenfor Mørkvedhallen.

Til slutt vil vi minne om å sjekke over klærne og utstyret til barnet ditt, slik at alt stemmer overens med det været og de temperaturene vi nå har fått. Alt av vinterbekledning kan nå tas hjem, og parkdress, fleece, tynne luer og votter/hansker, regnvotter og regntøy, støvler, joggesko/Gore-Tex-sko kan nå for alvor gjøre sin entré i barnehagen. Vi minner også om at smokker må tas hjem til koking/utskifting med jevne mellomrom, da disse kan være store bakteriebomber. Legger ved en link for info: https://www.kk.no/mamma/sa-ofte-bor-smokkene-vaskes-og-byttes-ut-63648249