Utelivet

Vi i Trollmyra liker å være ute, og benytter hver anledning til å komme oss ut i frisk luft.

Småtroll er vi glade i å være ute, både innenfor og utenfor barnehagens gjerder. Vi bruker uteområdet i barnehagen aktivt, og har turdag en gang i uka, hvor vi enten går gruppevis eller i samlet tropp avgårde til en plass i nærområdet. Enten får barna utfordringer i skog og mark, leke med baller på fotballbanen eller de får øve seg på å gå selv på de flotte gangstiene i nærheten av barnehagen. Det er ikke lengden på turene som er viktig, det viktige er opplevelsen av å komme seg utenfor barnehagens gjerder og finne nye utfordringer og interesser. Ofte vil turmålet gå etter impulsene til barna - kanskje finner vi noe i grøftekanten rett borti svingen som fanger oppmerksomheten. Det viktigste for oss er at barna skal få oppleve turglede og få interesse av det å være på tur. Noen ganger spiser vi på tur. Mandag disponerer Småroll Grillhuset til lunsj.

Stortroll har utegrupper alle dager, det kan være aldersinndelt eller aldersblandet. Vi ønsker at barna skal bli godt kjent i nærmiljøet ved å bruke området rundt Mørkvedlia, Bjørndalslia, Fenes og Mørkvedbukta osv. Noen av dere foreldre var med å etablere Hemmeligskogen i 2013/14, Her hadde vi balansestokk, bruer, disser, bil og en egen liten hytte som barna hadde laget. Men det er mange andre brukere, og desverre mye herverk..Så håper ikke dette blir turområde nr 2 vi må legge ned. Vi vil fokusere på den frie leken på våre turer, motoriske utfordringer naturen gir oss og aktive voksne. I tilegg vil det også være bestemte opplegg i perioder. Mange av aktivitetene eller oppleggene vil følge årstidene.

Når utegruppen er i barnehageområdet brukes grillhuset både til å spise/lage mat, ha opplegg eller kanskje varme oss litt ved bålet. Delt inn i grupper er det koselig å synge, fortelle eventyr, vitser eller dikte opp historier. Vi har også fått oss en gapahuk oppe i skogen som er blitt en kjekk samlings- og spiseplass.

Hver torsdag bestreber vi oss på å være ute hele dagen. Pedagogene har sin plandag den dagen, så det er også en praktisk greie for oss. Med untak av hardeste vinteren starter dagen med frokost i Grillhuset