Trollpost mai, Stortroll

Kom mai du skjønne milde… Like fort som den kom, var mai måned over, og sommerfest og ferie står for dør..

Vi har brukt dagene flittig, og vårtegn er blant annet noe vi har jobbet med. Da har vi spesielt tatt for oss Rammeplanens områder i Natur, miljø og teknologi; la barna få kjennskap til naturen og bærekraftig utvikling, lære av naturen og utvikle respekt og begynnende forståelse for hvordan de kan ta vare på naturen og la dem oppleve og utforske naturen og naturens mangfold.

Dette vil si at vi har sett på hva slags dyr og kryp som våkner til liv når sola varmer, både inne og utenfor barnehagens område. Vi har samla mark, snegler, biller, skolopender, maur og fluer til den store gullmedalje. Samt at vi har snakket om hvordan man skal behandle disse krypene, hvor de bor og hva slags funksjon de har. Vi har gått turer i nærområdet og sett på ulike blomster og trær og hørt på fuglelydene. Våren er ei fantastisk skattekiste, som bugner av små verdifulle opplevelser, for store og små.

Mai er jo også i nasjonalromantikkens tegn, med flagg, sanger og kongeligheter. Vi startet 17.mai forberedelsene med en felles ryddedag, og som belønning stekte Elin nydelige grove vafler, som ble servert på trappa. Vi har sett 17.maitog på storskjerm, lært oss sanger, og sett på hvem som er kongen og dronningen i Norge, hvor de bor, og hvem som er prinser og prinsesser. Forsket litt på flagget vårt, hvordan det ser ut og hvordan farger bruker vi? Og lagd verdens vakreste 17.mai sløyfer, som alle barna har perlet helt selv😊 Vi pynta i barnehagen til den store dagen, og det hele ble avsluttet med foreldrestyrt kafe etter barnehagetoget!

På turene med blågruppa har vi hatt fokus på å ha med Ludde, som er de største på Småtroll, slik at overgangen deres i løpet sommeren skal oppleves tryggere for dem. Vi ser allerede store positive endringer blant dem; de blir tryggere på oss voksne på Stortroll og er blitt bedre kjent med ungene i blågruppa. Og ikke minst mange fine opplevelser sammen. Det er en fin gjeng, og vi gleder oss til den nye blågruppa😊

Rødgruppa har avsluttet vanntilvenningstilbudet, vi starta med tidlig i vår. Dette har virkelig vært et flott tiltak, og vi ser enorm progresjon hos barna. Som det alltid vil være, var det stort sprik på erfaringen barna hadde. Noen var mere under vann enn over, og andre mere skeptisk. Men vi så raskt at dette jevnet seg ut, og barna ble tryggere og tryggere for hver gang de var utti. Det var ikke bare i vannet de ble tryggere, men også i garderoben; å holde orden i klærne sine, dusje og vaske seg, tørke og kle på igjen. Er ikke bare bare og holde styr på 😊  Alt i alt ble dette en kjempe fin opplevelse for store og små.

Gulgruppa ser vi er blitt skikkelig sammensveiset, det er mye god lek og omsorg for hverandre. Spenningen og ansvaret med og skal bli de største i barnehagen, og RØDGRUPPE har sakte og sikkert steget i takt med dager til det er ferie😊

Utegruppa har vært på turer i Hemmeligskogen, Mørkvedlia og Hestmodalen. Vi har lagd lakseburger i grillhuset, noe som samtlige spiste og syntes var nydelig. Innegruppa har spist havregrøt, med eple, banan og blåbær og ei deilig fiskebollesuppe😊 NAM NAM!

Blå og gulgruppa fikk også dra til 4H-gården. Her hilste vi på alle dyra, samlet egg og fikk dra på tur med hest og vogn i NPS parken. Det var stor stas. Sauene var ute på beite, og disse fikk vi gå inn til. Vi koste både med sauene og lammene deres. Herlig😊 Lunsjen spiste vi i grillhuset deres, før vi ble hentet av taxien.

Avslutter posten med å fortelle litt om Rødgruppa sin tradisjonelle avslutningstur til Fauske, og Bygdemuseet der. Anbefaler virkelig turen dit, fin natur og kulturelt innhold.

Vi startet turen fra barnehagen til Mørkved holdeplass, med egen sekk og masse godt humør. Gleden var stor når toget tutet til oss når det stoppet, og vi fikk gå på. Vi fant gode plasser, og tok frem nisten og lesestoffet vi hadde i sekkene, so vi koste oss med. Fremme på Fauske togstasjon, samlet vi gruppa og la ferden ned mot promenaden lags Fauske sentrum. Vi så etter gamle hus, men så heller mange kule biler😊

Vel fremme på Bygdetunet ble vi møtt av Eirin, som jobber der. Hun hadde gjort klart bål i eldstua. Der grillet vi pølser, drakk juice og varmet oss litt før vi fikk omvisning i «Bestemorstua». Vi har i forkant snakket med barna om hva gamledager er, så her var det masse spørsmål og Eirin var imponert over hvor mye de kunne😊 Etterpå var det fri lek ute, masse plass og boltre oss på, og masse spennende og se. Vi fikk også låne gamledagse leker, som stylter, hoppetau og hesteskokasting.

Vi lekte «tampen brenner» og de fant til slutt sekken vår, som på «mystisk vis var blitt borte», og hadde fått poser med seigmenn, fullkornskjeks og marshmallows i seg! Hihihihi! Vi spiste og koste oss i nydelig vær, før vi la turen opp til togstasjonen igjen. Nå med litt mere slitne bein og kropper. På stasjonen måtte vi vente litt før toget kom, og vi satte oss inne på venterommet og fikk i oss litt varm solbærtoddy og gulrot. Togturen hjem gikk kjempefint, og de snakket hele veien om hvor mye de hadde opplevd og hva de skulle fortelle hjemme.

Vel fremme på Mørkved ble de møtt av like spente foreldre som hentet dem. Heidi og Benedikte var kjempe stolte over hvor fint de oppførte seg på absolutt hele dagen. -tusen takk for turen, den var veldig bra! (tøffe, tøffe, toget)

Nå er det sommerfest som står for tur. Vi gleder oss masse til og vise dere hva vi har øvd på😊

Dette er siste trollpost før sommeren, snart slår vi avdelingene sammen og det vil bli felles Facebook oppdatering av sommerdagene våre på fredager.