Trollpost for småtroll august 2018

Velkommen til nytt barnehageår! :)

Da er det nye barnehageåret godt i gang. Vi har fått 7 nye barn på småtroll. Adhithyan (ludde) Lilly, Aron, Signe, Håkon, Georg og Sophie (starter 3. september)

Hele august og deler av september har vi og skal vi bruke tid på trygghet og tilhørighet.
Det tar tid å bli trygg i en overgang som det er å begynne i barnehagen. Vi ønsker å gi de nye barna en tett oppfølging slik at ditt barn føler trygghet og tilhørighet til gruppen vår.

Da tilpasser vi rutiner og organiserer slik at det blir tid og rom for å bli kjent og få gode relasjoner til oss voksne på avdelingen. Med å bruke tid på tilvenning både i august og september håper vi at dere som barna og foreldrene opplever en god start.
Det å komme tilbake fra en lang sommerferie og komme inn i rutiner igjen bruker vi også tid på.

Fremover skal vi ha fokus på kroppen. Da vil vi bla. bruke tid på benevning av kroppsdeler, tegne kroppen til barna på store ark, bevegelse, sang og regler. I september skal vi også jobbe med høsten der vi skal plukke blader, male med høstfarger og synge høstsanger. En gang i mnd. går Ludde til turnhallen og boltrer seg på trampoliner med mer. Vi har også onsdager med vannlek og hinderløype både ute og inne. Tirsdager er turdag hos oss. Ludde har allerede vært på litt lengre turer bla. til steinene v/bjørndalslisletta. Tassen begynner å gå på tur når de er blitt tryggere i barnehagen.

Minner om at du sjekker plassen til barnet dit jevnlig slik at gullene deres har det de trenger av skiftetøy, ull/fleeceklær og lignende. Husk å merke klærne det gjør ting lettere for oss.

Vi ønsker alle en fin september.