Trollpost Stortroll, august 2018.

Barnehageåret er nå godt i gang, med både nye og gamle Stortrollunger.

Vi har fått to helt nye barn på avdelingen; ei jente som er begynt på Blågruppen og ei jente som er begynt på Rødgruppen. I tillegg har vi fått 7 flotte barn over fra Småtroll, som nå er blitt Blågruppe. Etter sommerens ferie var det mange gledelig gjensyn å se både blant barn og voksne. Velkommen tilbake til dere alle!

Som dere kjenner til har vi også i år valgt å dele barnegruppa i to, som har navnene Ute- og Innegruppa. Utegruppa begynner som før å kle på seg kl.09.00 for å vandre ut og leke, samt ha temabasert arbeid i samlingsstunden i Grillhuset hver dag. Innegruppa holder seg inne på formiddagen, hvor det nå særlig i starten er fokus på å få satt i gang god lek og relasjoner barna i mellom. I tillegg har de samlingsstund hver dag, hvor vi har temabasert innhold med sanger, rim, regler, dialog og rollespill. Etter lunsj kommer det til å variere litt hvordan dagen er. Det som er fast er at Innegruppa går ut etter lunsj. Utegruppa derimot kommer noen dager til å gå inn etter lunsj, mens andre dager blir alle ute sammen på ettermiddagen. Vi ser an litt vær og vind, samt hvilke aktiviteter som er satt og behovene vi ser i gruppa. De som er i Utegruppa står fortsatt merket med et «Tre» på garderobeplassen, samt at det står hvilke grupper barna er i på ukeplanen på nettet. Husk å følge med på den – der står det mye nyttig å vite. Per dags dato og ut september har vi valgt å dele inn Ute- og Innegruppa litt ujevnt, nettopp på grunn av tilvenning av nye barn. Så den ene gruppen kommer til å bestå av hele Gul- og Rødgruppa, mens den andre gruppa er bare Blågruppa. Dette for at Blå skal ha god tid og ro rundt seg til å bli kjent og føle seg trygge på Stortroll. Fra 1/10 vil gruppene bli delt på midten, alt etter alder på barna. Torsdager vil fortsatt være den dagen i uka alle er felles - da starter vi dagen med Grillhusfrokost, deretter er det felles utetid for alle.

Den «nye» Rødgruppa fikk i år en Kick-start på gruppa ved å dra alene til Fenes Andelsåker allerede i uke 35. Det var en super tur, hvor vi fikk sett, luktet og smakt på mange grønnsaker vi aldri har vært borti før. Barna synes det var spennende, og vi ble veldig fornøyde da vi fikk med oss litt gull hjem også. For øvrig var barna helt fantastisk flink å gå så langt, ingen klaging og bare godt humør. Videre den uken hadde alle på avdelingen om grønnsaker, så i samlingsstunden var det mye snakk om ulike grønnsaker, synging av «Ta en potet» og «Grønnsaksspisevisa». Ellers har alle barna fått trykket med grønnsaker og maling, som nå henger oppe til utstilling på avdelingen. Gulgruppa sine er ikke der, for de kommer til å bli en hemmelighet som vi må holde en stund på……..

Ellers har innkjøringen av helt nye barn og gamle Småtroll-barn gått veldig fint. Småtrollgjengen kom over med stor iver, og de er tydelig stolte over å nå være Stortrollbarn. De har virkelig vist seg frem på avdelingen, og leken har blomstret i den lille gruppen når de har vært inne alene uten gul og rød. Så vi ser et godt resultat av å dele opp gruppene slik vi har valgt. De to nye barna våre har også kommet inn og tatt oss med storm. De er opptatt av de andre barna og har gjort store initiativ i å bli kjent og trygg på både barn og voksne. Virkelig en flott gruppe vi har på Stortroll!

I tillegg til grønnsaker har vi hatt om regler og rutiner med barna. Vi ser alltid at etter endt sommerferie er det flere barn som trenger litt bevissthet rundt dette med å komme seg inn i rutiner igjen og bli påmint hva slags regler som gjelder i ulike situasjoner. Her er vi veldig opptatt av at barna er delaktig i samtalene, og at det er de som kommer med reglene vi skal ha på avdelingen, med veiledning av oss voksne. 

Nytt av året er at vi har fått lov til å bruke Turnhallen fast en gang i måneden – HURRA! Barna storkoste seg der i vår, så det var med stor glede vi fikk beskjeden om at vi har fått fast plass der. Rød og Gul kommer til å dra i lag en onsdag i mnd, og Blå og Ludde kommer til å dra sammen en annen onsdag hver mnd – følg med på ukeplanen for endelig tidspunkt. Vi har reservert hallen fra kl10-11, slik at vi kan spise lunsjen vår der borte etterpå. Vi gleder oss veldig til å komme i gang, og første pulje ut er Rød og Gul onsdag 12/9.

Uke 38 er det brannvernuke. I barnehagen henter vi fram aktuelle utkledningsklær, lærer oss nødnummer-sangen, gjennomfører brannøvelse og har diverse pedagogiske opplegg fra Eldar&Vanja. Gulgruppa er så heldig at de får besøke Brannstasjonen tirsdag den uken.

Ellers på avdelingen er Renate på plass som barnehagelærer hos oss, samt Grete og Agathe som de gode, ressurssterke assistentene våre. Benedikte fortsetter som ped.leder. Heidi H er sykemeldt frem til den lille mageboeren kommer ut, så nå venter vi bare i spenning på det. Om det er noe dere lurer på, så må dere ikke være redd for å spørre. Ingen spørsmål er dumme, og vi blir veldig glad når dere gir oss beskjed om det er noe dere tenker på 😊