Trollpost Stortroll, september

En ny måned har passert, og vi har brukt mye tid på å bli enda bedre kjent og trygge på hverandre.

Vi har hatt flere uker der fokuset har vært vårt overordna tema “Du og jeg og vi to”. Disse ukene har vi jobba mye med hvilke regler som gjelder – i mange ulike settinger – samt hvordan vi er med hverandre. Vi har også hatt fokus på empati og trøst; når noen er lei seg eller opplever noe trist, så trøster vi dem. Og hvordan gjør vi det? Jo, vi kan spørre om det går bra, oppmuntre med gode ord eller stryke og gi en kos.  

Vi har også brukt tid på samarbeid, og det å finne ut av ting og gjøre ting sammen som ei gruppe. Her har blant annet innegruppa laga en vennskapsgirlander, mens utegruppa laga demning sammen ute i sandkassa, og hadde oppgaver på fotballbana de måtte løse sammen.  

I uke 38 hadde vi brannvernuke, hvor vi hadde ekstra fokus på brannsikkerhet. Vi lærte oss nødsangen, og hvilket nummer vi skal ringe hvis det brenner (tror faktisk de fleste huska det). Vi hadde ulike temabaserte opplegg fra Eldar og Vanja, der det blant annet ble tatt opp hvordan vi tenner bål og sikkerhet rundt det, samt hvordan gjennomføre brannøvelse. Onsdag hadde vi brannøvelse, noe som gikk knirkefritt for oss. Alle gikk ut i gangen og kledde på støvler, før de gikk og stilte opp ved skuret. Noen av barna syns det ble litt høy lyd, og måtte holde for ørene, andre ble “prega” i den forstand at de snakka om røyken vi laga og lyden resten av dagen.  Gulgruppa fikk seg en tur på brannstasjonen, med full omvisning av utstyr. De fikk også teste brannstanga og spyle med brannslangen, som helt klart var turens høydepunkt.

De eldste barna har fått kommet godt i gang med Rødgruppa nå. De starta med å snakke lit tom hvilke regler som skulle gjelde for gruppa, før de gikk over til å jobbe med seg selv og familien sin. De har tegna seg selv, familien sin og huset sitt, og har sånn smått starta med en collage av det samme. De skal avslutte dette med å presentere for de andre på gruppa hvem de ulike personene på bildene er, og fortelle litt om disse.  

Ellers har vi denne måneden sett utrolig mye fin lek, både inne og ute. Vi har ei kjempeflott og allsidig gruppe! Det er stor variasjon i både hvem som leker sammen, og hva de leker, og vi ser at det også lekes mye på tvers av aldrene, noe vi liker veldig godt! 

1. oktober kommer Clara tilbake til oss og blir her hver dag – hjertelig velkommen til henne.  

Vi fortsetter med “Du og jeg og vi to” som tema, men vil få to uker avbrudd til FN-uker. Vi skal også ha Bamsefest med bamsesykehus og bamsekake i slutten av måneden.  

Siden vi plutselig fikk det litt kaldere, trenger vi at dere tar en skikkelig sjekk i garderoben, og ser at alt av klær passer dette været. Vi tenker at tida for gummistøvler er forbi, og det er på tide å ta med cherroxer. Tjukk ull, ullvotter å ha under regnvottene, tjukkere lue og votter kan være greit å ha med nå. Vi ber også om at blå- og grønnposer blir tatt med tilbake her, da vi savner veldig mange. Når vi mangler poser, blir alt av vått tøy hengt ut på knaggene på trappa.