Trollpost Småtroll, september

Da er høsten kommet for fullt og vi har hatt en september med mye vær.

Dagene i september har gitt oss et varierende vær med regn, sol, vind og hagel. Men det har ikke stoppet oss i å være ute. Det å ha glede å være ute i både regn og sol kan bidra til naturglede. Rammeplanen sier vi skal bidra til at barna blir glade i naturen og får erfaringer med naturen som fremmer evnen til å orientere seg og oppholde seg i naturen til ulike årstider.

I uke 38 hadde vi brannvernuke, vi har hatt samlinger om brann og lekt med brannbilen. Vi hadde også en brannøvelse den uken, og den gikk veldig bra. Vi har gode planer for hva vi skal gjøre og alle barna var rolige og gjorde det vi sa.

Ludde har vært på sin første tur i turnhallen og det var skikkelig gøy. Det skal vi gjøre en gang i mnd helt frem til jul. Den motoriske utfordringen de får der er veldig bra balanse, hopping, rulle og løping.

I samlingsstundene har vi begynt med høstsanger og høstregler. Vi har også startet med temaet kroppen min, der vi har tegnet rundt kroppene til alle sånn at vi kan henge de opp på veggen. Vi fortsetter med temaet i oktober. Så synger vi så klart hode, skulder, kne og tå, veldig populær sang på småtroll for tiden og de fleste er med og beveger seg på sin måte. De største barna er gode på den så syng hjemme. 😊

I oktober skal vi fortsette med kroppen og høstsamlinger. Vi skal også ha ei FN-uke der vi har fokus på vennskap. Vi håper å komme oss ut på flere turer i oktober, til steinene, hemmeligskogen (skog ved Mørkvedmarka skole), Mørkvedlia og i nærområde.

Ha en fin oktober måned.