Trollpost for småtroll for oktober 2018

Da var sannelig oktober over og november står for tur.

Vi har trossa det våte bodøværet og kosa oss ut. Vi merker at bevegelses området utvider seg og hele uteområdet blir brukt. Ludde er ofte å leker i skogen og sykling har vært populært. Tassen tar flere runder rundt barnehagen og lillesila er veldig masse i bruk. Rammeplanen sier at personalet skal gi barna tilgang til variert og utfordrende bevegelsesmiljøer, sanseopplevelser og kroppslig lek ute og inne, i og utenfor barnehageområdet.

Slik jobber vi med fin og grovmotorikk på småtroll, vi er mye ute, har fast turdag, hver onsdag har vi enten vannlek, hinderløype og Ludde er i turnhallen. De elsker å være der, mye latter, glede og varme barn (og voksne).

I samlingsstundene har vi hatt fokus på kroppen vår, det å bli kjent med egen kropp og navnet på kroppsdelene. Vi har sunget sanger som «Hode, skulder, kne og tå» « klappe lille mage» og diverse kroppsregler. De er veldig gla i samlingsstundene og spesielt bevegelsessanger.

I oktober har vi i forbindelse med FN hatt fokus på følelser og vennskap. Vi har hengt opp bilder av forskjellige følelser. Ludde perlet et armbånd til venn og Tassen tegnet et bilde. På FN dagen lagde vi mat fra Somalia og Sri Lanka. De fleste likte rettene mens noen nøyde seg med å smake …

Sist fredag markerte vi bamsedagen. Det ble laget bamsekake og bamsegrøt. Vi hadde bamsesykehus hvor bamsene ble plastret og medisinert. De voksne dramatiserte «Gullhår og de tre bjørnene»

Vi er kjempe glade for at alle småtrollene liker seg i grillhuset. Utefrokostene er en koselig start på dagen og ludde koser seg hver mandag med varm lunsj der.

I november fortsetter vi med kroppen og begynner sånn smått å forberede oss på adventstida som plutselig er her.

Vi ønsker alle en fin november😊