Trollpost Stortroll, november

Kravlende kryp, kropp, snø og juleforberedelser oppsummerer kort november måned.

Vi kick-starta november med å dra til Flymuseet og se på Kravlende kryp-utstillinga deres. Blå og Rød dro hver sin dag, og syns det var veldig spennende å se på de ulike artene; edderkopper, skorpioner, biller, pinnedyr og mange flere. Barna var veldig fascinerte og snakka mye om det de hadde sett. Noen hadde også vært før, og ville mer enn gjerne vise og fortelle de andre.

I Trollposten for oktober nevnte vi at vi hadde tema Kroppen min, og dette har vi fortsatt med ut i november. Vi har blant annet sett på filmer om skjelettet, samt fordøyelsen og hvordan maten blir til bæsj. Det har vært stor interesse rundt dette, og vi har hatt mange fine samtaler om temaene. Videre har vi hatt fokus på bruken av kroppen vår, og vi har danset mye. Hode, skulder, kne og tå, Boogie boogie, BlimE-dansen og Baby shark er de som har gått igjen. Vi har også hatt en del hinderløype, og ungene har tatt dette med seg videre i leken og lagd ulike hinderløyper både ute og inne.

Mot slutten av forrige uke var vi så heldige å få årets første snø – til ungenes store glede. Den har blitt utnytta til fulle, og vi har aka masse i den lille bakken vår i barnehagen – faktisk så masse at snøen der nå er nesten helt borte. Vi har laga snømann og snøengler, og vi har laga mange deilige snøkaker. Og selvfølgelig spist både snø og isbiter...!

For å få gjort alt vi har lyst til, og samtidig ha tid og rom til julekos og senka skuldre, har vi valgt å starte med juleforberedelser allerede midt i november. På denne måten slipper vi også at det blir stress rundt det vi skal gjøre, og vi kan nyte denne flotte tida til fulle. Dere fikk en konvolutt på plassen med instruksjoner om hva som skulle gjøres, og alle barna lagde nydelige julekort som de pakka i konvolutten og sendte til den de og dere hadde valgt. Noen sendte til bestemor og bestefar, andre til tanter og onkler, og noen til en god venn. Blågruppa tok med seg alle kortene og gikk seg en tur i nærområdet og posta dem, samtidig som de så etter julepynt. Det var dessverre lite å se, og uheldigvis hadde de ikke satt opp Pepperkakebyen på Hunstadsentret heller enda.

Videre har vi jobba med ulike hemmeligheter, og vi har laga julepapir og noen har begynt å pakke inn hemmelighetene sine. Vi har også laga juleposer og hengt opp, som vi skal fylle med mye spennende framover. Rødgruppa har fått seg en tur til Hunstad kirke for å høre og se på Juleevangeliet – veldig spennende! Vi har også jobbet litt med det her i barnehagen denne uka.

Framover vil det bli tur til 4H-gården for Rødgruppa, hvor det blir julegrøt og kanskje nissejakt i fjøset, og deilige hjemmebakte brød og nykokt gomme for resten i barnehagen. Gul skal på tur til byen for å se på pepperkakebyen der, og annet julestæsj i gatene. Vi skal bake både kakemenn og lussekatter, og vi gleder oss veldig til en koselig Luciamorgen her sammen med dere foreldre. Innimellom blir det juleverksted, hvor vi lager litt forskjellig, og vi har julesamlinger med litt variert innhold. Det faste der er at det synges julesanger og henges opp hjerter, slik at vi kan telle dagene til jul. Mot slutten av måneden blir det Julekino og Nissefest, før vi 21. desember kan ønske riktig god jul!

Før det ønsker vi dere ei fin og avslappa adventstid, og vi håper dere sammen nyter denne fine tida – det skal vi gjøre!