TROLLPOST FOR SMÅTROLL NOVEMBER 2018

November er på hell , det er litt snø og julen nærmer seg i Trollmyra barnehage.

Da er november på hell og vi gleder oss til desember og adventstid.

Vi har delt gruppen mye i november, vi er noen inne og noen ute. Vi deler barna for å få mer nærhet, skape ro og trygghet. Vi deler de aldersbasert for å tilpasse aktiviteter og skape gode relasjoner dem imellom. Luddegruppa er en sammensveiset gjeng, med mye omsorg for hverandre. Tassen er en fin liten gjeng som ofte er og leker med kjøkkentingene og duploen.

Turdagene er noe alle er glad i. Når de får på seg refleksvesten piler de til porten. Vi deler gruppen også her. Tasssen går på tur uten vogn og alle går selv. De kommer seg ikke så langt, men god mestringsfølelse er godt å ha med seg. Ludde liker seg veldig godt ved steinene bak skolen og på mørkvedlia.

Hinderløype og vannlek er veldig populært hos alle. Når badekaret hentes inn kan de ikke få av seg klærne fort nok. Ludde tok helt av sist uke, det endte med at alle havnet til slutt i baljen. Badet var fylt av herlig barnelatter. I hinderløypen har vi fokus på over, under(begrep), balanse, stupe kråke og vente på tur.

Gruppen vår er veldig glad i musikk, sang og dans. Vi synger masse i hverdagen, lille Petter edderkopp med rekvisita har de sansen for. Tassen syns navnekortene i samlinga er gøy. De er blitt flinkere til å sitte i ro på den blåe matta under samlinga. Ludde kan veldig mange sanger og synger med av full hals.

Barna har fargelagt kroppen tegningen sin og vi har hengt opp den fine gjengen vår på veggen. De står ofte og ser på seg selv og vi benevner kroppsdelene.

På mandagene har vi laget variert bålmat i grillhuset. Lakseburger, bananpannekaker, fiskekaker og omelett. Ei koselig stund rundt bålet som både små og store setter pris på.

Det leses mye bøker på småtroll om dagen. Noe vi er veldig fornøyd med. Viktig for språkutviklingen. De har sine favoritter som må leses gang på gang.

I desember skal vi igjennom mange Trollmyra tradisjoner, adventsamling, Lucia, nissefest, juleverksted, kakemannbaking, julstemningvandring med mer. For oss er det viktig at vi skal ha en rolig og stressfri desembermåned hvor kos er i fokus. Vi gleder oss!!

Ønsker dere alle ei fin førjulstid.