Trollpost Stortroll, desember

I morgen tar siste rest av oss juleferie – men først et lite tilbakeblikk på julemåneden og alt den har bragt med seg.

Vi har starta hver uke med adventsstund, både i grillhuset og inne på adventsrommet. Der har vi tent lys og lest vers. Vi har hatt julesamling hver dag, med trekking av nissekalender i grillhuset og hjertekalender inne. I posene ungene har fått trukket i samlingene har det vært variert innhold: det har vært julefortellinger og -sanger av ulikt slag og med ulike fortellermåter, vi har fått brev fra Julenissen og Jåssnissen, og vi har vært så heldige å få oss ei pepperkake og en kakemann innimellom. I tillegg har vi sunget forskjellige julesanger, og hadde litt ekstra fokus på de vi skulle synge på Lucia de første to ukene. Ellers var favorittene På loven sitter nissen og Så går vi rundt om en enebærbusk. Disse hadde ungene stålkontroll på til Nissefesten nå på tirsdagen, og sang av full hals når vi gikk rundt juletreet.

Rødgruppa fikk sin årlige juletur til 4H-gården 4. desember. Der var vi lenge inne hos dyrene og kosa masse. Vi fikk også gi de brød. Etterpå gikk vi en tur i fjøsen, og der dukka plutselig Nissemor opp! Vi fikk snakke masse med henne, og hun fortalte oss at det var nisseungene hennes som hadde rota hos dyrene, fordi menneskene ikke hadde satt ut grøt til dem. Shhh, ikke si det til noen! Etter fjøsbesøket fikk vi serverte deilig julegrøt inne i kafeen, før taxien henta oss igjen.

Gul har også fått seg en tur. De tok bussen til byen og dro på biblioteket og leka og leste litt, før de gikk ned og så på Pepperkakebyen. Den var helt nydelig, og ungene stod lenge og beundra den. Og tenk – vi så den ekte julenissen i vinduet! Etterpå rusla vi en runde i gågata, og så på det fine Kuletreet og all pynten som hang rundt omkring. Det var virkelig helt fantastisk, syns ungene.

Juleverksted må vi så klart ha når det er førjulstid, og vi har tatt dette litt når vi har sett det har vært anledning. Vi har laga hemmeligheter og det som hører med til det, og noen har laga lyslykt, juletre og kongler. I tillegg har vi jo baka! Kakemenn og Lussekatter måtte lages, og ungene fikk gjøre dette gruppevis (ute- og innegruppa baka hver sin dag). Lussekattene ble servert på den nydelige Luciamorgenen vi hadde med dere foreldre, og fy søren, så flinke ungene var den dagen! De øva mye i forkant, og gleda seg SÅ til foreldre, søsken og kanskje til og med besteforeldre skulle komme og se på! Så, til dere som var her – tusen takk!

Fredag 14. desember hang det noen rare lapper på plassene til ungene. Det viste seg å være billetter! Dette var dagen for Julekino i barnehagen. Vi leka inne litt på formiddagen, før vi rigga oss til med Karsten og Petras vidunderlige jul og litt filmsnacks til. Ungene var veldig fornøyde etterpå, og var klare til å leke ute i snøen etter filmen.

Som nevnt fikk vi brev fra Jåssnissen, og han sa han kanskje skulle komme på besøk til oss. Det gjorde han på Nissefesten! Han tulla og tøysa, og dessa og ramla – til ungenes store fryd! De lo og lo, og var samtidig litt bekymra for at han skulle slå seg. Heldigvis så det ut til å gå bra! Og vet dere hva?! Han satte igjen nissesekken sin, full av gaver til oss! Vi kosa oss med rosiner og klementiner, før vi fikk se show. Der spilla de voksne På loven sitter nissen for oss, før vi sang og gikk rundt juletreet. Mange små nisser kledde på seg etter julegrøtlunsjen, og festen fortsatte ute, med ulike rebuser og oppgaver. En gjennomført flott dag!

I går fikk alle med seg juleposene sine hjem, og det var det mange som syns var veldig spennende. Kunne vi åpne gavene oppi der? Kunne vi vise det vi hadde laga? Desemberspenninga er stor! Nå er vi klare for juleferie, liten som stor, og ønsker bare å takke for et flott 2018, og vi gleder oss til 2019 og alt det har å by på! Riktig god jul, og godt nytt år!