Trollpost for småtroll desember 2018

Da er desembermåneden i barnehagen på hell.

Da er desembermåneden i barnehagen på hell. Det har vært en koselig måned med glade og fornøyde barn og voksne. Vi har hvert bevist på å ha lave skuldre og bare nyte dagene med barna. Ungene har pyntet egne juleposer, laget litt julepynt og julegaver.

Adventsstund hver dag der vi har sunget kjente julesanger (de ble veldig gode på lusiasangen, på låven sitter nissen og juletrall) Vi har tent lys og hengt opp en julekule på juletreet vårt hver dag og mange fine julebøker er blitt les. Julemusa har også vært innom med litt pepperkaker og kakemenn. Ho har jammen ta gjort litt hyss også, en dag hadde hun gjort melka vår grønn og rød ….

Litt baking og matlaging må jo til i desember. Vi har baket hvite kakemenn, kokt gomme og baket brød. Nam nam …

Tradisjonstro gikk Lusia av stabelen den 13. Det er noen flinke små dere har. Vi har øvd på sangen hver dag og vi gikk også løypa sammen med stortroll dagene før. En fin morgenstund.

Vi gikk på julestemningstur i nabolaget å så på de julepyntede husene. Mye fint å se.

Ludde var på nissekino på stortroll og Tassen så litt nissetv på småtroll. Som hør og bør ble det servert ostepop. Til lunsj var det nissepølser.

Nissefesten er en av desembermånedens høydepunkter. De voksne dramatiserte på låven sitter nissen, vi gikk rundt juletreet, spiste nissegrøt og jåssnissen dukket sannelig opp. Nissen tullet og tøyset veldig utenfor vinduene. Noen syns den var litt skummel men de fleste bare lo. Nissen fikk grøt av oss og vi fikk nissepose med rosiner og mandarin hos han.

Da gjenstår det bare å takk for i år og vi gleder oss til det nye året som kommer.

GOD JUL😊