Trollpost for Småtroll januar 2019

På et blunk var januar over…. En kald og vindfull måned med masse snø og mye vintermorro.

Det har vært en fin måned på avdelingen. Vi merker at månedene går og de blir større og større. Spesielt leken har forandret seg. Mye mer rollelek og samarbeid. De er også blitt mer selvstendig og vil gjøre ting selv. I januar begynte Marta å jobbe på småtroll. Ho har sklidd rett inn både blant barna og oss voksne. Velkommen til henne.

Vi har vært mye delt i Ludde og Tassen grupper på nyåret. Vi har hatt fokus på tegning både med de store og de små. Vi ser at hodefotingen er på tur hos Ludde og blyantgrepet er blitt bedre.

Turene våre har vært mange og vi merker at vi kommer oss fortere frem til målet. Alle er veldig glad i å komme seg på tur. Sprekinger! Ludde har vært og testa ut akebakkene i nærområdet og Tassen har gått til skolen og runder i området rundt barnehagen. De kommer seg stadig lengre.

Sola sin comeback har vi feira med solfest. Der sang vi solsangene vi hadde øvd på og rødgruppa hadde forestilling om Legenden om sola. Vi fikk servert gul mat til lunsj og deilig gul smoothie til dessert. Vi laga solpynt som vi pynta avdelingen med til festen.

Vi har ofte hinderløype for tiden. Barna syns det er kjempe gøy og god trening er det for balansen, kroppsbeherskelsen og språket (begrepsbruk som for eksempel over, under, gjennom osv..) Ludde har vært en runde i turnhallen. Det er en time fylt med lek og moro – og en sliten og fornøyd gjeng som stuper i seng når de kommer hjem… Tassen koser seg da med vannlek i barnehagen . Det er vann over alt og latteren høres i hele hagen…

Den siste uka har vi begynt å forberede oss på Samenes nasjonaldag. Hos oss har vi hengt opp bilder av samer, flagg, reinsdyr, lavvo, lasso med mer. Vi øver på fader Jakob på samisk og hører på joik. Ludde skal lage armbånd i fargene i det samiske flagget og hvis de tørr skal de delta på mannekeng oppvisning på stortroll. Vi har fokus på fargene blå, rød, grønn og gul i denne perioden. Is frysing og snømaling er aktiviteter vi skal ha i utetiden.

Så sier vi takk til januar og velkommen februar. Vi gleder oss til lysere tider…

I februar skal Ludde til tannlegen og vi forbereder oss på besøket med lesing, leking og bildetitting.