Trollpost Stortroll, februar

Årets korteste måned er forbi, og har vært en måned med mange forskjellige aktiviteter.

Vi avsluttet januar med temaarbeid om samene, og fortsatte med dette inn i februar. På Samefolkets dag 6. februar spiste vi reinskav til lunsj, og påfølgende fredag hadde vi fellessamling sammen med Småtroll. Der snakka vi litt om det vi hadde lært disse to ukene, og avslutta med mannekengoppvisning, hvor hver gruppe viste fram det de hadde laga; Rødgruppa veskene sine, utegruppa dukkene sine, innegruppa reinsdyrene sine og Ludde armbåndene og smykkene sine.

Gulgruppa fikk seg en tur til Nordlandsmuseet, hvor de så på forestillinga Revestreker, som var basert på to samiske eventyr. Videre hadde vi sang- og fortellerstunder både i lavvoen og i Grillhuset.

15. februar var det den Internasjonale barnekreftdagen, som vi valgte å være med å markere med #lysforbarnekreft. Uka i forveien brukte vi derfor til å snakke med barna om dette, og at markeringen skulle være med å gi håp til barn og ungdom med kreft og deres familier. Vi så også en film om ei jente som hadde kreft. Til selve dagen lagde vi lyslykter med gullsløyfe på – som er det internasjonale symbolet på barnekreft –, og satte de i hjerteformasjon ute.

Vi har også brukt mye tid på å snakke om følelser, og da tatt for oss et par følelser vi har jobbet mer med. Vi har snakka om hvordan ansiktet ser ut når vi har de ulike følelsene, litt om hvor i kroppen vi kan kjenne dem, og vi har sett på ulike bilder og hørt på aktuelle sanger. Innegruppa har også tegna fire ansikter med ulike følelser, som nå pryder veggene på avdelinga.

Denne siste uka har det vært karnevalsforberedelser i fokus. Innegruppa har laga instrumenter og klovner, mens utegruppa har laga instrumenter og masker. Vi har bygd opp stemninga til fredagen, som for øvrig ble en helt super dag. Ungene storkosa seg med lek om de ulike karakterene de har vært utkledt som på morgenen. Etterpå gikk vi i sambatog med rytmeinstrumentene våre, og hadde samling hvor alle fikk fortelle hva de hadde kledt seg ut som. Vi hadde felles karnevalsleker, med Halen på grisen, Bowling, Bjørnen sover og Gjetetbokses, før vi spiste deilig pølse med brød/lompe til lunsj. Etter fruktkopp-desserten gikk vi ut og lekte i snøen som var kommet tilbake, og også der så vi de ulike karakterene komme til uttrykk.

I mars skal vi fortsette arbeidet rundt følelsene våre, og skal blant annet bruke noe av materialet fra det pedagogiske verktøyet Steg for steg (Småsteg). Vi skal også ha ei uke med Trafikksikkerhet som tema, og kanskje får Rødgruppa dratt på den årlige skituren sin. Vi håper på flott vintervær! I tillegg skal Rødgruppa starte opp med vanntilvenninga si i Mørkvedbadet, noe som blir ukentlig fra 27. mars.

Benedikte går i permisjon fra neste uke, og da overtar Renate som pedagogisk leder på avdelinga, mens Kristin kommer inn som barnehagelærer. Martine vil også fortsette å være her de dagene Kristin ikke er her.

Da ønsker vi årets første vårmåned velkommen – selv om vi tror den blir mer vinterlig enn vårlig.