Trollpost Stortroll, mars

Nå gjenstår det kun noen få dager av mars måned, og det er tid for et lite tilbakeblikk.

Vi kick-starta mars med et heidundrende karneval! Etter det gikk vi over til å jobbe med tema Du og jeg og vi to, og vi har hatt fokus på ulike følelser. Vi har jobba med følelsene glad, lei seg, sint, redd og overrasket. I tillegg har vi jobba med uhell, og snakka om at noen ganger skjer det hendelser man ikke mente skulle skje; man kræsjer på syklene, men begge kom i så stor fart at de ikke klarte å stoppe – det var et uhell. Dette er materiale som er hentet fra det pedagogiske verktøyet Steg for steg – Småsteg, og har vært et veldig ok verktøy å bruke. Vi har snakket mye om hvordan man identifiserer de ulike følelsene, og hvordan man kan se hvilke følelser andre har – vi ser på ansiktet til vedkommende og på omgivelsene rundt. Eksempelvis kan vi se at noen er glade når øynene er smale og munnvikene peker oppover, og omgivelsene rundt tilsier at det skjer noe som gjør oss glade.

Videre har vi jobbet med Trafikk som tema. Der har vi brukt litt ulikt materiale. Både NAF og Trygg trafikk har trafikkmateriale som har vært morsomt og lærerikt for ungene. Dere har kanskje hørt mye om Naffen og Arne disse siste to ukene? De er to av hovedpersonene fra Nafdalen, som lærer oss hvordan vi skal opptre i trafikken. Vi har hørt på ulike lydbøker og sanger, lest bøker, fargelagt og tegnet, og vært på skiltjakt i nærområdet. Vi har snakket om ulike trafikkregler og lært oss fargene i trafikklyset og deres betydning. Personalet har frydet seg over historier om mammaer som gjør ditt, og pappaer som gjør datt – gjerne stikk i strid med det ungene akkurat har lært. Trygg trafikk har også kommet med en kjempeflott sang som heter Se og bli sett, som oppsummerer trafikkregler og -opptreden på en flott måte! Verdt å høre på hjemme også!

Gulgruppa har også vært så heldige at de har fått dra på isfisketur til Vatnvatnet. Tusen takk til mammaen som ordna dette for oss! Ungene var kjempefornøyde med turen og hadde mye å fortelle da de kom tilbake. Det ble dessverre ingen torsker, som det ble sagt, men det var moro likevel!

Vi har hatt våre siste turer i Turnhallen for denne gang, og kan nå bare gleda oss til høsten når det starter opp igjen. Første pulje av Rødgruppa hadde onsdag sin første tur i bassenget, og syns et var SÅ moro med vanntilvenning! De kalte det svømming, men vi skal altså ikke lære oss å svømme, men å bli trygge i vann gjennom lek og ulike aktiviteter i vannet.

Det har vært veldig mye spilling den siste tiden. Ungene har blitt veldig glade i brettspill av ulike varianter, og spiller både med hverandre og de ansatte. De har blitt veldig flinke til å vente på sin tur, følge reglene og bli enige dersom det skulle oppstå en uenighet. Noen ganger har konflikten blitt av sånn art at de ansatte har måttet bidra litt, ofte grunnet en krangel om juks. Rett skal være rett! Evnen til å tape blir stadig bedre utviklet, og de som til å begynne med var svært konkurranseinnstilte, tar nå tap med fatning, gjerne med et håndtrykk og et Gratulerer til motstanderen. Veldig mye fin lærdom gjennom denne spillinga!

Mars har også vært en våt og gjørmete måned. Vi har hatt unger som regelrett har rulla seg i gjørma, selvfølgelig fordi de lekte gris og skulle gjøre som grisen gjør! Hvis været fortsetter i denne leia framover, er det viktig at dere har godt med skiftetøy med, både inneklær og flere par votter. Gjør det gjerne til en vane å se gjennom skiftekurven at barnet ditt har tilstrekkelig til enhver tid. Mange har vært våte helt inn til skinnet, som de sier, og har måttet skifte fra topp til tå, fra innerst til ytterst. Da er det greit å ha tørt å kle på seg. Vi vil rose dere for at dere har vært så flinke til å ta med dere hjem våte og skitne votter som har ligget i grønnkurven, og kommet tilbake med nyvaskede Rema- og Kiwiposer - takk for det!

Fra neste uke av starter vi opp med påskeforberedelser av ulike sorter. Fredag før Stille uke blir det felles påskesamling og -lunsj, og mange tar seg en velfortjent påskeferie etter det. Vi gjentar fjorårets suksess; nystekte boller og kakao!

Nå håper vi på en herlig april måned, med litt mer vårlig vær. Årets første hestehov er plukket, og vi gleder oss til det kommer flere!