Trollpost for Småtroll 2019

Vi startet mars måned med karneval.

En fin dag med sambatog med egenlaga instrumenter, karnevalsleker og selvfølgelig pølser etterfulgt av grønnsak/frukt dessert.

Vi har benyttet alle godværs dager til å kose oss ute. Merkes at barna har blitt større og de har utvidet lekeområde sitt ute. Tassen er høyere og høyere i akebakken/sklia og ofte å finne på oppdagelsesferd rundt barnehagen. De får bedre og bedre kroppskontroll. Ludde er en sammen spleiset gjeng som leker sammen ute, der en er er gjerne de andre. De lager de fineste kaker og middager som vi blir servert. Farten i sklia og akebakken når nye høyder og de herligste latterbrølene.

Turene har ofte blitt til mørkvedlia, der koser de seg både på banen og på de store snøfjellene. Denne uka gikk vi til Vadsø på fjellene. Tassen har turer i nærmiljøet. Mye spennende og se og høre. De går oftest det meste selv, men butter det kraftig har vi ei vogn med.

Vi har ofte hinderløype både ute og inne, noe vi ser er positivt for kroppsbeherskelsen. De er rå på klatring, balansering og de elsker å stupe kråke. Litt vannlek er det også blitt. Når de ser det grønne karret er det vill jubel og klærne kan ikke komme fort nok av. Forrige uke var siste tur for Ludde i turnhallen for denne gang. Vi håper vi får tilbud om det til høsten igjen. Barna syns den timen går altfor fort og vil ikke avslutte hoppingen.

De siste to ukene har det vært trafikkuker i barnehagen. Inne hos oss har vi hengt opp bilder relatert til temaet og vi har snakket om skiltene når vi går på tur.

Mars måned har vært litt preget av sykdom, både blant de små og oss ansatte. Vi krysser fingrene og håper at vi har fått vår dose for denne gang. Håndvask kan ikke nevnes nok så bare forsett med det når dere kommer om morgenen.

På avdelingen ser vi barn som er raus med klemmer, trøster og vennskasknytting. Det er godt å se. Ludde er blitt flink til å sett ord på hendelser som skaper frustrasjon.

Da er april rett rundt hjørnet og påsken står for tur. I neste uke begynner vi med påskesanger, historier og påskepynt laging. Vi gleder oss. Måtte april bli en fin vårmåned.