Trollpost Stortroll, april

Kom mai du skjønne milde, gjør skogen atter grønn. Men før vi kan ønske mai velkommen må vi se tilbake på april og alt den brakte oss.

April starta med snø, aking og snøkaker, men den gikk fort over til vått og gjørmete vær, før den til slutt har avslutta med strålende sol og nesten sommertemperaturer. Variabel altså, som nå våren skal være her nord. Med april fulgte påskeforberedelser, og vi brukte mye tid i innegruppene til å lage påskepynt. I tillegg hadde vi påskesamling i begge gruppene, hvor vi hørte på eventyr om påskeharen og påskereven, så noen påskesnutter og sang påskesanger. Fredagen før stille uke hadde vi fellessamling sammen med Småtroll, hvor vi sang de sangene vi hadde øvet på, samt et lite dramatisk innslag til Tuppehøne. Plutselig kom også påskeharen ruslende forbi! Han etterlot seg et lite egg med et brev, og sendte oss ut på jakt etter lunsj. Til lunsj fikk vi nystekte boller som Rødgruppa hadde laga, og kakao. Etter lunsj var det rett ut på påskeeggjakt, og vi fant et svært egg i skogen, fylt med appelsiner og kjeks som vi nøt til frukten.

Etter den lange påskeferien var det vår i Hagen, og endelig(!!) kunne vi ta ut syklene og hoppetauet! Vi har leka og kosa oss som bare det ute i det nydelige været vi har hatt! Det er også vår-shining som har stått på tapetet nå etter påske. Vi har sett på Planetpatruljen og lært mer om jorda, naturen og søppel, og vi har sunget noen sanger relatert til det. Vi har ryddet uteområdet i barnehagen, og plukket søppel både innen- og utenfor gjerdet og i nærmiljøet rundt. Og ikke minst har vi snakka om hvorfor søppel ikke har noe i naturen å gjøre.

Fra neste uke er det 17.mai-forberedelser som gjelder. Vi skal lære litt om det norske kongehuset, øve på sanger, samt lage diverse pynt. Vi må øve flittig på Trollmyra-ropet, så dette sitter til nasjonaldagen! Ellers er det våren som er tema, og vi tar for oss alt det innebærer framover, fra insekter og krypdyr til blomster og såing.