TROLLPOST FOR SMÅTROLL APRIL 2019

Da takker vi for en fin april måned og ønsker mai velkommen.

 

Vi startet april med påskeforberedelser. Tassen malte fine eggkyllinger og ludde pyntet blikkbokser som de sådde karse i. Spennende å se når det begynte og spire. De malte også fine konglekyllinger. Det ble øvd på sanger som «En liten kylling, Tuppehøne og Liten kylling satt på hønsetak» Vi så også på tegnefilmen En liten kylling. Vi hadde påskelunsj siste fredag før på påske. Da kosa vi oss med boller og kakao. Vi hadde fellessamling med stortroll. Påskesangene med sunget av full hals og jammen ta fikk besøk av påskeharen som kom med brev til oss. Der det sto at vi matte ut å leite etter ett stort egg. Veldig artig og spennende….

Turene våre har vært i skogen, futelva og fotballbanen. I skogen har vi sett sett etter vårtegn og funnet ting vi kan lage Bukkene bruse av. De største lekte bukkene bruse med skikkelig innlevelse (skumle trollstemmer og redde bukke stemmer) Ludde gikk helt til mannjuphåla i futelva. Vi så på endene og spiste lunsj der. En kjempe fin tur i deilig vårvær. Tassen klarer å gå lengre på tur nå og vi ser at skogsgåing er bra for de og gir dem større utfordringer.

Det fine været i april har vi utnyttet fult ut med masse utetid. Vi har spist mange lunsjer og fruktstunder ute. Det var vill jubel dagen vi tok ut syklene. Lurer på hvor mange mil som er sykla rundt barnehagen. Tassen blir kjempe glad for å få sitte på e største på syklene og noen av de øver og øver for å få det til selv. Flere av Ludde har knekt koden.

Etter påske har vi konsentrert oss om eventyret om bukkene bruse i samlingsstundene. Vi synger og forteller ved bruk av skumgummi figurene og steinene og konglene vi har funnet. Vi håper at Ludde skal bli trygg nok på eventyret til å ha ei forestilling for blågruppa.

Frem mot 17. mai skal vi rydder ut, synge maisanger og lager litt 17.mai pynt. Så med dette ønsker vi alle en fin mai.