TROLLPOST FOR SMÅTROLL MAI 2019

Så var mai forbi og første sommermåned står for tur.

Mai fløy fort av sted med alle sine fridager… De to første ukene brukte vi til å forberede oss på 17.mai. Vi plukket søppel, raket, ryddet og plantet ute. Inne malte vi stort flagg og laget fine håndavtrykk til bordpynt. Vi øvde på Ja vi elsker og andre mai sanger. De største synger ennå på ja vi elsker. Vi trente på det å gå i tog og rope høyt hurra.

Ludde har i mai vært på tilvenning på stortroll. Vi har vært på turer sammen og vært inne å leka med blågruppa. De er trygge og koser seg veldig med å være på stortroll. Vi tror overgangen kommer til å gå fint.

Tassen er blitt superflinke til å gå på tur. Vi kom oss helt til mørkvedlia uten vogn. Det er mye spennende å se langs veien, så det blir en del stopp for å undersøke alt…

Ifølge Rammeplanen skal personalet legge til rette for mangfoldige naturopplevelser og bruke naturen som arena for lek, undring, utforsking og læring. Dette kommer fram både når vi er på turer og leker ute i barnehagen. Vi leter etter insekter og blomster, ser på dem sammen, snakker og under oss, samtidig som vi voksne får skutt inn noen «fakta». I tillegg bruker vi tid på lek når vi er på turer, og da både på barnas initiativ og de voksnes.

 

Vi har malt litt med vannmaling ute. Fine bilder og vakre sommerfugler. Ellers så er vi mye ute og koser oss i både sol og regn. De minste er ofte på oppdagelsesferd oppe i skogen og de største er ofte å se på en sykkel.

Nå er vi i sommerfestmodus. Vi forbereder oss til utstilling og danseforestilling. Dere kan bare glede dere. Dette blir gøy. Ønsker alle en fin juni måned.