Trollpost Stortroll, mai/juni

Da var mai måned over og vi har allerede startet på juni! Sommeren er i gang og vi gleder oss til fortsettelsen.

I mai har vi jobbet med hvor viktig det er å ta vare på naturen og at det blant annet gjelder hvor vi kaster søpla vår. Vi har også prøvd å være flinke til å ta med søppelposer når vi har gått på tur, fordi det er alltids noe søppel å plukke. Barna har vært ivrig og vist mye interesse for dette. Både blå-, gul- og rødgruppa har vært med på det. Det er viktig å ta vare på jordkloden vår. Vi har nemlig bare en og bærekraftig utvikling er mer relevant enn noensinne.

 

Samtidig som vi har hatt fokus på å plukke søppel har vi også jobbet med vårtegn. Når snøen forsvinner kommer både søppel og vårtegn frem. Vi har sett på noen typer blomster, men også hva som skjer med trærne når det blir varmere i lufta. Samtidig som vi ser etter naturens vårtegn lager vi også våre egne. Vi har plantet solsikker og sukkererter. Det er stas å se på sukkerertene som begynner å komme fram fra jorda. Solsikkene ble med hjem, og vi håper det var en like stor hit som her i barnehagen!

 

Rødgruppa har vært på togtur til Fauske. I forkant av turen jobbet de mye med gamledager da dette var fokus på turen. De har sett på gamle leker og hvilke leker de lekte før. De har sett på hvordan de var kledd, hva de hadde og ikke hadde og hvordan de jobbet. Alt dette var forberedelser til togturen. Der var de innom Fauske Bygdetun hvor de fikk se det på ordentlig hvordan de hadde det før i tiden.

 

Barna har generelt vært mye ute, men rullert i forhold til inne- og utegrupper. Det har jevnt over vært bra vær for å være ute i noe som gjør det enklere når det gjelder bekledning. Det er så mye lettere å leke og løpe når man ikke trenger så mange lag med klær.

 

Videre nærmet det seg sommerfest, og vi hadde et helt program som skulle øves på. Det har vært litt delte meninger under øving, men når dagen kom og det var på tide å vise showet vårt, var det en suksess. Det er alltids noen som får litt scenenerver og dermed ikke vil være med og det er helt i orden, men alt i alt var alle kjempe flinke! Sommerfesten var full av foreldre, besteforeldre, tanter og onkler. Det ble servert Bodøburger, kaffe og kake. Rødgruppa sang og takket for seg, mens det ble noen tårer fra både personalet, men også foreldrene. Det er alltid trist når de eldste skal slutte, men det er ikke til å unngå. Vi ønsker dem lykke til videre på skolen.

 

Kristin startet fullt som barnehagelærer i juni og har kommet godt inn i både personalet, men også med barna. Clara hadde sin siste dag og dro sørover for å studere. Ellers er det ikke de store endringene hos personalet. Fremover blir det sommerferie på både barn og personalet. Derfor vil vi være mer sammen med småtroll. Følg med på ukeplaner for hva som skjer når og andre viktige beskjeder.  

 

Vi ønsker dere en god sommer og fin ferie når den tid kommer! 😊