Trollpost Stortroll, august

Sommeren er over og høsten har startet, men vi storkoser oss!

Vi startet august med skikkelig koselig høstvær. Det har vært både regn og sol, men fine temperaturer. Det har vært oppstart av nytt barnehageår, og nye barn. Selv om det var flest nye barn på småtroll har vi også fått nye ansikter på stortroll. Barna er flinke til å ønske de nye velkommen og er gledelig med på å vise dem hvordan ting skal gjøres, og være behjelpelig om det skulle trenges.

 

Tema denne måneden har vært å bli kjent med de nye, samtidig som vi har pratet om hvordan vi vil ha det her hos oss. Det har vært fokus på hvordan vi er mot hverandre, men også hvordan vi ønsker at barnehagehverdagen skal være.

 

Rødgruppa startet første rødgruppetur til Fenes andelsåker. Der fikk de plukket mye forskjellige grønnsaker. Dette ble tatt med til barnehagen hvor de fikk kutte dem selv. Det er mye god læring i å se matens vei fra jord til bord.

 

Barna har fått være med på ripsplukking. Selv om tiden fra ripsen begynte å bli rød ti vi faktisk kunne plukke dem var lang. Mange små hender som var nysgjerrige på bærene og plukket med seg et par rips eller tre. Dette har vært fin læring når det kommer til å være tålmodig.  Selv om sukkerertene som ble plantet i vår ikke fikk være i fred, var barna flinke til å la ripsene være. Når ripsen var plukket var det neste på listen epletreet. Det var åtte fine epler som fikk henge i fred lenge. Barna skjønte at dette måtte vi ikke røre før de var modne og klare til å plukkes. Men plutselig en dag var det bare ett eple igjen. Da har vi hatt epletyver på slang hos oss. Dette satte i gang en stor aksjon blant barna. De skulle finne tyven! Dessverre forblir dette et mysterium…

 

Neste måned fortsetter vi med å prate om hvordan vi ønsker å være mot hverandre og vi skal ha brannvern uke. Kanskje får vi plukket et eple for en liten smakebit?

 

Ha en fortsatt fin høst!