Trollpost for Småtroll September 2019

Da er september på hell og oktober står for tur.

September gikk jammen ta fort. Vi føler nå at gruppene begynner å bli trygge på hverandre og vi føler at vi har blitt godt kjent med de nye barna. En herlig gjeng med mye humor og godt humør. De øser ut med gode koser til hverandre og til oss voksne. Mye fin lek spesielt på storrommet der det lages mat , de leker leggetid og nattasanger av diverse arter synges…

I september har småtroll hatt fokus på kroppen min. Vi har tegnet av kroppen på et stort ark, hender og føtter er blitt tatt avtrykk av. Vi har tatt bilde av øye, nese, munn og laget puslebrikker som de kan leke med. Mange samtaler om kroppsdeler hvor de er hva vi bruker dem til.

I samlingsstundene har vi sunget sanger som «hode, skulder, kne og tå», «Strekk mot taket», «Fingrene våre spiller vi med». Regler som «panneben» og «Tommelfinger» er blitt brukt. Vi har også hørt på musikk og danset.

Hinderløype er blitt veldig populært. Det krypes både over, under og gjennom diverse utstyr, vi stuper kråke og balanserer. Mye glede og mestring å se hos de små. Vi ser ofte i frileken at de leker videre med hinderløype.

Turene våre er stas, spesielt for de største som blir kjempe ivrig når refleksvestene hentes frem. Turene har ikke vært av den lange sorten, men vi syns det er viktig at alle skal kunne gå selv og ha en god opplevelse av å klare det. På turene har vi sett etter høsttegn og sunget høstsanger. De største har hatt kappløp og hermegåsa så svetten renner…

I går hadde Ludde sin første tur til turnhallen. Mye løping, hopping og fliring. Etter en time med full fart var det en sliten liten gjeng som koset seg med lunsj i kantina der før turen gikk tilbake til barnehagen og soving. (De sloknet fort…)

I morgen avslutter vi denne perioden om kroppen med felles dansefest ute på platten på fotballbanen, vi gleder oss.

Frokost/lunsjene i grillhuset har gått veldig bra. Alltid spennende hva de nye barna syns om det. Nytt av året er at Tassen også spiser lunsj på mandager når de har utegruppe.

I oktober skal vi ga temaet vann på avdelingen. Vi skal ha vannlek, farger i vann, bobler, skum, og mye moro. Det kan være greit å ha litt ekstra skifteklær i kurven i denne perioden….