Trollpost Stortroll, september

Høsten har gjort sin innmarsj og fargene har skiftet!

September har vært en måned med både sol, regn og litt hagl. Høstsola er vel kanskje den fineste sola og den har vi fått nyte i fine september. Vi er stort sett ute uansett vær og det går bare fint med både små og store på avdelingen! 

Denne måneden har vi fortsatt å jobbe med hvordan vi skal være mot hverandre, men også startet på temaet høst. Barna har hatt samlingsstunder med forskjellige tema knyttet til det å dele, hvordan man kan løse konflikter og hva som ikke er greit å gjøre mot andre. Under temaet «høst» har vi sett på hva som skjer med trærne og bladene når årstiden kommer. Vi har også vært på tur for å se på forskjellige høsttegn. Det mest synlige er de sterke fargene som kommer og at bladene faller på bakken. Men også temperaturskiftet. Barna er veldig nysgjerrige og interesserte i dette. Smågruppa har trykket høstbilder av blader, mens storgruppa har samlet blader og laget bladdyr. Her er det bare fantasien som setter grenser. Mange fine og interessante bilder.

Vi jobber fortsatt litt med rutiner, men det begynner å bli en del av hverdagen, noe som skaper trygge rammer og rutiner hos oss, som igjen gir en god hverdag for både store og små.

Rødgruppa har kommet godt i gang med sine prosjekter og det er stas for de største å endelig kunne være i gang. Der har de sammen blitt enige om hvilke regler de skal ha, men også blitt kjent med hverandre sine familier, øvd på å skrive sine egne navn og gått litt dypere i tema som vi har hatt på avdelingen.

Brannvernuka har vi også gjennomført. Der har vi hatt fokus på hva man gjør om det skulle begynne å brenne. Det er viktig å gå rolig ut fra barnehagen og man må ikke gjemme seg! Bjørnis er en sentral del av dette temaet, noe som engasjerer barna veldig. Det finnes mange gode lærerike sanger som både kan synges hjemme og i barnehagen. Det har vi også gjort. Om man ikke kunne noen fra før, kan man i alle fall noen av dem nå. Vi har sunget og danset til blant annet Bjørnis, tegnet og fargelagt brannbiler og brann, pratet om brannvarslere og mulige brannfarer (ikke lurt å trykke på telefonen mens man lager mat!) og hatt brannøvelse.  Alt i alt ei innholdsrik og lærerik uke.

Neste måned skal vi fortsette med høsttemaet, men vi skal også jobbe med FN-dagen!

Nyt høsten og sola før vinteren og mørket kommer 😊