TROLLPOST FOR SMÅTROLL OKTOBER 2019

Da er oktober straks over og november står for tur…

I oktober har vi hatt fokus på temaet vann. Vi ønsker at barna skal oppleve at vann er en naturlig del av hverdagen. Vi har blåst med sugerør i vann, laget bobler, skumbad, hoppet i søler, blandet farger i vann og hatt vannlek med mer. I starten var det vanskelig for mange å blåse istedenfor å suge, men etter hvert fikk Ludde det til. For Tassen ble dette for vanskelig. Såpebobler er jo alltid poppis. Vi laget store, små og mange og få. Vi har malt med forskjellige teknikker, vannfarger, skum, sugerør, fingermaling og pensler. Mange fine bilder har det blitt.

Ute har vi fylt hengere og badebaljer med vann (siden det har regnet lite i oktober), mye latter og våte barn. Inne har vi hatt vannlek. De elsker å leke med fisker, båter helle og grise. De største fikk leke med båtbanen inne på storrommet. Det var veldig artig så det var vanskelig å få avsluttet den leken. Denne uken har vi frøse vann til is i diverse former og farger, og sett at det smelter.

På turdagene har vi oppsøkt områder med vann. I skogen fant vi en liten bekk vi studerte. Søler er blitt hoppet i og en dag var det is på søla…spennende. Lengden på turene øker og øker.

Turnhallen er en super plass for hopping og løping. Det er en fornøyd og sliten gjeng som kommer tilbake til barnehagen.

I samlingene har vi i denne perioden sunget navnesang, Her sitter jeg og ror, Se regndråper, Ro ro ro din båt. Regler vi har brukt er Plopp sier regnet og Ut å hente vann. Hode skuldre kne og tå og bake bake kake er noen favoritter som ofte synges i løpet av dagen.

Vi ser mye fin lek inne på rommene. De største jentene er opptatt av å kle på dukkene, mate de og skifte bleier. De minste observerer og følger med på hva de gjør, Guttene er veldig aktive på puterommet, der hoppes det og bygges hus og tårn. De minste vandrer litt fra rom til rom og vi prøver å hjelpe dem til å falle til ro å finne en god lek.

I morgen er det Bamsefest i barnehagen. Der blir det bamsesykehus, forestilling om gullhår og de tre bjørnene, bamsesamling og gullhårgrøt til lunsj. Vi gleder oss.

Det ser ut som det går en del feber på avdelingen akkurat nå, bare 7 av 13 barn her i dag…

I November skal vi ha fokus på mørketiden som vi nå er inne i.Vi skal leke med lommelykt og refleks, snakke om mørke og nordlyset, se på stjerner med mer.