JUL i TROLLMYRA

Da begynner advents-roen å senke seg over Hagen. Lys er tent både ute og inne, og denne uken brukes til å pynte og skape førsjulsstemning.

Litt julehemmeligheter har/skal lages, og tradisjonen med julekort fra Stortroll holdes i hevd og er sendt ut. Det er stor stas når det kommer julekort fra slekt eller venner som leses opp i fruktstunden før det henges opp.

Kjente og kjære julesanger er hentet frem, og det øves allerede til Lucia, der det blir både Luciatog og julekor. I år blir det UTE – så her må alle krysse fingrene for strålende vær og god stemning. Oppmøte i barnehagen kl 08.00, med litt frokost i magen og ei hvit T-skjorte/Skjorte utenpå og litt glitter i lua. Det trekkes blant Rødgruppe hvem som går fremst (en Lucia og en stjernegutt). De av Ludde som vil gå ilag med Stortroll gjør det, resten og Tassen er så heldige å få se og høre og oppleve. Etterpå vil det serveres lussekatter.

Hver mandag tennes det lys på avdelingene med Inger Hagerups vers. Småtroll har det som opptelling til jul: 1-2-3-4, mens Stortroll teller ned; hver natt henter julemusa et hjerte fra adventsvinduet…Det begynte med 24….

Vi skal ha besøk av Reisenissene som gjorde stor suksess da de var her for to år siden med julemusikalen «Reisenissene – og jakten på det viktigste med jula». Her får vi treffe Nissemamma, hennes to barn Nissesøster og Nissebror og deres venn Banjonissen.

Alle grupper får seg en tur enten hit eller dit, og vi skal ha juleverksted hvor de kan lage små minner og ta med hjem. Vi skal bake, men ikke julekaker. Det kan dere få ha hevd på, så baker vi heller noe vi kan kose oss med til lunsjen.

Vi har vår egen JuleKino-dag, der billett er påkrevd for å komme inn! Det blir nok noe godt i en kopp, og den dagen serveres NissePølser til lunsj.

Nissefest er stor stas, der ungene kommer ikledd nore rødt, grått eller blått, og med ei nisselue på snei. Det blir dramatisering av de voksne, god gammeldags juletregang, og den dagen spiser vi selvsagt Nissegrøt. Og tradisjonen tro dukker nok JåssNissen opp i løpet av dagen.

Mere kan dere lese på ukeplanene; hva vi skal gjøre når.

Vi ser fram til ei snill adventstid sammen i Trollmyra. Vi ønsker å skape forventninger og hygge, så overlater vi feiringen til dere.