TROLLPOST SMÅTROLL FOR NOVEMBER 2020

Så var november gått og vi er på tur inn i den koselige førjulstiden. Noe vi i barnehagen gleder oss til.

Temaet for november har vært Mørketid/fargetid. Vi føler at vi har skapt litt nysgjerrighet for naturvitenskapelig fenomener og undring over hvor mye fint lys/farger det er i denne såkalte mørketiden.

Vi startet med å ha fokus på refleks og bruken av den. Refleksjakt inne på mørke rom var spennende, vi har hatt med lommelykt på tur og lyst på skilt langs veien. Reflekssang om den svarte katten har vi øvd på med de største.

Nordlyset er spennende/fasinerende for både små og store. Vi har sett på filmsnutter med fantastisk nordlys. Bøkene Morgenstjerne og Jakten på nordlyset er blitt lest mye. Nordlys bilder har vi malt med fingermaling og hengt på mørketidsrommet(puterommet)

Lyslykter har vi laget av syltetøyglass som barna har malt på og de største har også perlet hank på sine. De pynter vi bordene med til måltidene. Stor stas når de ser at deres lykt er på bordet. De dagene det var litt snø fikk vi laget snølykter ute som pyntet opp trappa.

De største er blitt mer ivrige på bord aktiviteter. Lottospill, tegning, perling og pusling. Alle er veldig glad i puterommet. Der bygges det hus og tårn. De minste er ofte på lekestua der de lager mat og legger dukkene.

Vi har vært to ganger i turnhallen denne perioden og det er en kjempe suksess. Der er det høy puls og mye latter. Slitene små kropper som vender tilbake til barnehagen.

Aking er gøy. Artig å se hvor flink de er til å komme seg opp bakken. Vi ønsker oss mer snø og mindre hålkeføre….(Bra at så mange har med ullsokker til å ha utenpå skoene til glatte dager)

Vi syns at det fungerer bedre å starte dagen inne på torsdagene og helle gå ut kl 09. Lite sutring og ingen kalde små føtter og hender. Vi prøver igjen på nyåret med grillhusfrokost.

Førjulstiden og desember er rett rundt hjørnet nå og vi gleder oss til adventsamlinger, julemusikk, juleverksted, julestemning og nissestreker med mer. Vi ønsker at desember skal være en måned med mye kos, spenning, glede og minst mulig stress.

Da ønsker vi alle ei koselig førjulstid.