Trollpost Stortroll, November

Det snør, det snør tiddelibom. November ble en pangstart på vinteren med masse snø som ble liggende lenge til alles store fornøyelse. Det ga innpass til både aking og skigåing.

November har vært første vintermåned, men også en måned der vi har startet juleforberedelsene. Men før det hadde vi kroppen som tema. Vi har pratet om alle organene som befinner seg i kroppen og prøvd å huske hva alle gjør, men det er ikke alltid like lett å huske. Noen av organene har jo maaange arbeidsoppgaver, mens noen har bare noen få. Barna har i allefall fått et innblikk i hvordan vi ser ut på innsiden. Vi har sett på NRK serien «Den magiske kroppen» hvor alt dette blir veldig godt forklart til barna, også har vi kunnet ta dette med videre i samlingsstund. Vi har tegnet kroppen og vi har pratet mye om hva kroppen gjør og hva som skal til for at vi kan leve.

Alle som har hatt lyst har fått ha med ski i barnehagen og det har vært supergøy. Ellers har vi akt masse og hatt det fint i det snøfallet vi har hatt i november.

Vi har hatt siste time for året i turnhallen. Det har vært veldig morsomt og fult av bevegelse fra barna. De får virkelig utfordret de motoriske ferdighetene sine. Blant annet romorienteringssansen når de hopper og ruller i skumgummibassenget og balansen sin på trampolinen og balansestokkene. Alle barna har fått være med og dette blir nok noe vi fortsetter med.

Rødgruppa har hatt tema mobbing. Da har de sett noen filmer som heter «være venner». Samhold og vennskap har da også vært naturlige temaer, og det har vært en del fokus på hvordan vi skal være mot hverandre. Vi ønsker å være snille mot hverandre slik at andre kan være snille tilbake. De har også jobbet med juleevangeliet for å forberede seg til å dra i kirken.

Vi har også fått startet på julegaver til foreldrene, eller som vi kaller det: Hemmeligheter. Barna gleder seg utrolig mye til å få vist dere hva de har laget. Men det er hemmelig frem til julaften!

En viktig dag å huske var bamsesykehuset. Vi startet november litt halvkritisk med omtrent 35 syke bamser. Det ble heldigvis plass til alle på bamsesykehuset og doktor Grete gjorde en formidabel jobb og fikk unna alle sammen. Barna viste mye omtanke for de syke og passet på dem helt til vi skulle ut. Da var det på tide å klare seg selv inne på plassen sin, men det gikk bra!

Den kommende tiden blir utrolig koselig og spennende. Vi får besøk av reisenisser og det blir luciafeiring. Husk å følge med på timeplanen og ikke stress i denne fine tida som kommer.