Trollpost Stortroll, Desember

Desember og julestemninga kom i år også. Det har vært en spennende desember med mange forskjellige aktiviteter. Tiden har gått fort, men det har vært koselig.

Desember startet med snø og bydde på mange akemuligheter. Akebakken har vært flittig bruk og det har vært surt når den har regnet bort eller isen satte seg og sikkerheten sa stopp.

Vi startet også desember med en tur i kirka for å delta på deres adventsstund. Det var rødgruppa som dro og det ble veldig koselig. Vi fikk dramatisere juleevangeliet og for det fikk vi både boller, saft og pepperkaker.

Alle barna har fått deltatt på forskjellige aktiviteter. Det har vært tur til 4hH-gården og besøkt fjøsnissen og alle dyrene. De har vært på bytur for å se på pepperkakebyen og vært innom biblioteket. Og vi har vært på flere turer i nærmiljøet for å se på alle de fine julehusene vi har her.

Selv om det har vært mye som har skjedd utenfor barnehagen, har det skjedd ting hos oss også. Vi har blant annet hatt besøk av reisenissene. Og det var utrolig morsomt. Barna fikk til og med lov til å hilse på dem etter forestillingen.

Vi har hatt luciafeiring i barnehagen, som vi også gjennomførte utendørs. Det ble en suksess og barna storkoste seg. Vi var også heldig med været. Det var opphold og mørkt og koselig. Det blir garantert gjentakelse til neste år!

Nissefest har det også vært i barnehagen. Det var mange fine nissebarn i barnehagen. Det ble servert nissegrøt og vi fikk alle sammen fregner og røde kinn. Men så kom jo jåssnissen også, og i år som i fjor jåsset nissen masse. Han falt i dissa flere ganger og ble liggende på bakken og lage snøengler og tok med seg grøtskåla hjem…

Vi har hatt julekino med litt godt å tygge på og det har vært grillhusfrokost som vi har pleid. Selv om det ikke har vært snø hele desember har vi hatt stort sett fint vær som vi har kost oss masse ute i.

Vi vet at leken skal ha en sentral plass i barnehagen og lekens egenverdi skal anerkjennes, derfor har vi også plass til barnestyrt lek i mellom alle disse forhåndsbestemte aktivitetene, uten voksnes innblanding. Barna har lekt mye forskjellig og lekerepertoaret deres stiger for hver dag som går.

På dager med litt ekstra tid har vi hatt juleverksted og barna har fått være med å lage diverse julepynt. Det har vært konglejuletrær som de har malt og deretter pyntet. Og ispinne-Olaf som kan henge på juletreet.

Sist men ikke minst har vi også bakt, ikke de syv slag, men nesten like godt. Barna har bakt polarbrød, lussekatter, reinsdyrbæsj og pyntet pepperkaker.

Vi har hatt en desember fylt med aktiviteter, men vi har ikke glemt å kose oss underveis. Håper alle sammen får ei fin siste førjulstid og koser seg resten av året. Vi sees til neste år, klare til å gripe mulighetene som kommer.

 

God jul, godt nyttår og takk for året som har vært!