TROLLPOST SMÅTROLL FOR DESEMBER 2019

Da har vi kommet til de siste dagene av 2019. Adventstida har gått fort, men i barnehagen har vi hatt en veldig koselig adventstid.

Det har vært en koselig måned med glade og fornøyde barn og voksne. Vi har vært bevisste på å ha lave skuldre og bare nyte dagene med barna. Ungene har pyntet egne juleposer, laget litt julepynt og julegaver.

Adventsstund hver dag der vi har sunget kjente julesanger (de ble veldig gode på lusiasangen, på låven sitter nissen og juletrall) Vi har tent lys og mange fine julebøker er blitt lest. Julemusa har også vært innom med litt pepperkaker. Hun har jammen ta gjort litt hyss også, en dag hadde hun gjort melka vår rød ….

Litt baking og matlaging må jo til i desember. Vi har bakt julebrød med ludde, pynta pepperkaker og kokt gomme. Nam nam …

I år valgte vi å ha Luciafeiringa ute og det ble en veldig fin morgenstund med lys i mørket. Det ble en suksess og barna koset seg med gløgg og lussekatter.
Det er noen flinke små dere har. Vi har øvd på sangene hver dag og vi gikk også løypa sammen med stortroll dagene før.

Vi gikk også på julestemningstur i nabolaget å så på de julepyntede husene og det store juletreet ved coop. Mye fint å se.

Så fikk vi et artig besøk av reisenissene, som sang og danset for oss. :)

Ludde har vært på julekino på stortroll, der så de på «karsten og Petra feirer jul», mens Tassen så litt på «fantorangens jul» på småtroll. Så fikk de servert potetskruer. Til lunsj var det nissepølser.

Nissefesten er en av desembermånedens høydepunkter. De voksne dramatiserte på låven sitter nissen, vi gikk rundt juletreet, spiste nissegrøt og jåssnissen dukket sannelig opp. Nissen tullet og tøyset veldig utenfor vinduene. Noen syns den var litt skummelt, men de fleste bare lo. Nissen fikk grøt av oss og vi fikk gave fra nissen med nye akebrett og nissefigurer til å leke med.

Da gjenstår det bare å takk for i år og vi gleder oss til det nye året som kommer.

GOD JUL😊