TROLLPOST FOR SMÅTROLL JANUAR 2020

Da var januar over og vi er godt inne i februar.

Vi startet januar med å se på småfuglene, hørte på hvordan de synger, hvilke farger de har og hva de spiser. Ludde laget mat til småfuglene av div. frø, nøtter og delfiafet. De ble etter hvert hengt opp i et tre på baksiden. Tassen blandet frø og nøtter og puttet det i «uglemateren» som henger på forsiden. Vi kjøpte også inn en fuglemater som er gjennomsiktig, den henger på vinduet på lekestua. Vi venter i spenning på om småfuglene oppdager den. Begge gruppene har laget fugler som henger i treet på avdelingen. I samlingene har vi sunget sanger om fugler og sett på små filmsnutter.

Vi ventet lenget på synet av sola, men mens vi ventet laget ludde sol inne og tassen malte sol ute. Vi snakket om mørketiden og om de lysere tidene som kommer. Det ble øvet på «solsanger» til fellessamlingen med stortroll. Der fremførte Rødgruppe også legenden om sola. På solfesten kosa vi oss med salatbuffe og gul smoothie.

Ludde skulle jo egentlig til tannlegen den 22.januar men tannlegen ble dessverre syk. Vi har fått ny time 26.februar. Vi leste i bøker, så på Karius og Baktus og hørte på brontopussesangen. De voksne var tannleger og ungene og dukkene var pasienter. VI så i ettertid at det ble en populær lek blant barna.

Siste uke i januar begynte vi å forberede oss på samefolkets dag. Dessverre ble lavvoen ødelagte av vinden helgen før…. Vi synger samiske barnesanger som bæ bæ, bjørnen sover og fader Jakob. Bilder knyttet til tema er hengt opp, titteboks med samiskedukker , lavo og reinsdyr er satt frem på avdelingen. Vi hører en del på joik og danser både inne og ute.

Vi er i gang med grillhusfrokost igjen og det har fungert mye bedre, noe vi er veldig glade for.

Ellers har januar vært en måned med masse vær…. Vi har regna bort, nesten blåst bort men heldigvis fått påfyll av snø.

Fra uke 7 er det bukkene bruse som er temaet resten av februar. Vi valgte det temaet for det noe de er veldig opptatt av for tiden.  Blir en del dramatisering, sang og forming knyttet til dette. Vi gleder oss.