TROLLPOST FOR SMÅTROLL FEBRUAR 2020

På et blunk var februar over og mars står for tur.

Må starte med å beklage at trollposten for januar ikke ble lagt ut da jeg glemte å trykke på knappen for offentliggjøring…

Vi startet februar med fokus på samene. Vi hengte opp bilder av lavvo, rein og samedrakter. I samlingene øvet vi på samiske barnesanger som bæ bæ lille lam, bjørnen sover og fader Jakob. Vi så filmsnutter og bilder på pc. Siden lavvoen vi satt opp ble flerret av vinden gikk samlingene i lavvoen ut og ble erstattet med samling i grillhuset. Tassen malte et stort fellesbilde med samiske fargen og Ludde perlet armbånd og smykker i de samme fargene. Det ble malt på snøen ute og is ble fryst. Fredag 7. februar markerte vi samefolket dag med felles samling med stortroll, der hadde vi mannekengoppvisning av det vi hadde laget, sangstund og rødgruppa dramatiserte et samiskeventyr. Til lunsj hadde vi reinskav.

I tre uker har vi jobbet med temaet Bukkene bruse. Vi valgte det temaet fordi de største barna er veldig opptatt av troll fortiden. Det har vært noen artige uker og vi tror det er mange kommende skuespillere her. De har levd seg veldig inn i sine roller… Eventyret er blitt lekt masse både ute og inne. Vi har sunget det og fortalt det med både trefigurer, skumm figurer, og plast dyr. Sanger vi har sunget er alle killebukkene og det var en gang et troll og hokkus og pokkus. Ludde har laget dorulltroll og Tassen har laget ull bukker. I morgen avslutter vi denne perioden med trollgryte til lunsj og Ludde skal leke eventyret for tassen i samlingen. Vi gleder oss.

Opp i alt dette har vi hatt karneval og Ludde har vært hos tannlegen. I år valgte vi å ikke ha karneval t felles med stortroll. Det ble en fin dag hvor vi danset og lekte inne på avdelinga. Populært med pølse i lompe til lunsj. Tannlege besøket var en suksess. Alle gikk opp i stolen og de fleste gapet velvillig opp.

I mars skal vi være ute det meste av dagen. Vi skal ha fokus på bevegelse og lek om vinteren og få gode opplevelser med friluftsliv året rundt. Ludde kan ha med seg ski hver dag. Det er nok lurt å ha ekstra ull sett og ekstra sett med votter ol. Da håper vi på skikkelig godt vintervær slik at vi får gjennomført de planene vi har lagt.

Velkommen mars.