Trollpost Stortroll, februar 2020

Atter en vintermåned har passert. Vi takker for februar og ønsker mars velkommen!

Februar startet med tema om Samefolkets dag. Barna har fått lære mye hva som skiller samer fra ikke-samer. Vi har fått låne kjempe fine rekvisitter for å vise frem tradisjonelle samiske sko og klær, samt har vi sett noen filmsnutter om der barn har fått leve på samisk vis i et par dager. Vi satte opp lavvoen i forkant for å kunne bruke den under dette temaet, men den ble dessverre ødelagt før vi rakk å bruke den. Den er sendt på reparasjon, og vi satser på å kunne bruke den ved andre anledninger isteden.

Barna har fått delta på mange forskjellige formingsaktiviteter knyttet til deres utvikling. Blågruppa fikk lage reinsdyr av kongler. Gulgruppa lagde samiske dukker, mens rødgruppa fikk lage samiske vesker. Av andre aktiviteter har vi blant annet kastet lasso og brukt naturmaterialer til å lage Stallo. Han er en skummel type, men ikke så skummel at vi blir redd ham. Hvertfall ikke hele tiden..

Gulgruppa fikk også dra på bytur til Nordlandsmuseet for å se på forestillingen om Halta og Reinhild. Det var stor suksess!

Ellers av det som rører seg og går på avdelingen så har rødgruppa hatt om tall, vekt og mengde denne perioden (i tillegg til samisk tema).  Kjempe nyttig å ta med seg videre, for eksempel på kjøkkenet hjemme.  Rødgruppa fikk også muligheten til å dra på skitur til Soløyvannet. Da hadde de kjempefint vær og med seg i sekken var det noe godt, noe varmt og noe mettende. Det var en kjempefin tur som både var utfordrende, men også gøy!

Vi har vært på mange turer i nærmiljøet og for noen er det nye områder som er veldig spennende å utforske. Blant annet har vi akt mye både i barnehagen og på tur. Det har vært mye snø i februar og det har vi vært veldig glad for!

Til vanlig har vi mye fokus på å spise variert, og barna skal alltid ha to forskjellige fiskepålegg tilgjengelig hver dag, samt noe grønt attåt. I tillegg bytter vi på hvilken varmmat som serveres, men har gjerne noe over en lengre periode. Stort sett er det populært, men vi vet at et barn må smake på en ting minst 15 ganger for å venne seg til en ny smak. Og vi må smake før vi kan si at vi ikke liker det som blir servert. Dette er barna gode på!

Før vi tok fatt på siste del av februar tok barna med seg gamle syltetøyglass i barnehagen som de fikk male i gullfarge og pynte med diverse gulltilbehør. På slutten av uka satte vi lys i disse og markerte Den internasjonale barnekreftdagen. Det ble en fin stund om et viktig tema. 

Siste del av februar ble viet karnevalet. Alle barna var utkledd og det var en skikkelig koselig dag med pølsebod der barna måtte bruke papirpengene sine selv for å få tak i en pølse. I forkant hadde vi pyntet avdelingen også.

Nå har vi tatt bort karnevalspynten, og tatt frem bilder av følelsene og er klare for å ta fatt på mars og det denne måneden har å tilby. Håper vi får like fint vær fremover som vi har hatt i februar, bare med enda mer dagslys.