Trollpost Stortroll, august 2020

Sommern er på hell og høsten kommer med stormskritt. Vi ser fremover med positivt blikk!

Nytt barnehageår er endelig i gang. Vi har startet det nye året med å bli kjent med hverandre. For de aller minste har det vært nytt og kanskje litt stort og skummelt å endelig begynne på stortroll. Det er ikke bare nye mennesker å bli kjent med, men også nye rutiner. Dette jobber vi med blant annet for at barna skal kunne forstå felles verdier og normer som er viktige for fellesskapet.

Første tema denne måneden har vært «du og jeg og vi to». Der har vi blant annet snakket om følelsene redd, trist og glad. De har fått sett videoer knyttet til disse følelsene, samt at vi har sett mye på bilder av barn som føler på de forskjellige følelsene. Vi har også hatt formingsaktiviteter der barna har fått tegnet ansiktsuttrykkene og hvilke farger man kan knytte til hvilken følelse.

Utenom temaarbeidet har det vært mye fokus på sommer og den kommende høsten. Det er mye bær og blomster som vokser og gror i skogen vår, men også utenfor gjerdet. Bare inne på barnehagens område vokser det fem forskjellige bærsorter som vi kan høste og kose oss med. Barna har selv plukket blant annet rips, bringebær og teiebær og fått være med på prosessen ved å lage syltetøy eller bare spise det ved siden eller på maten. Barna får gjennom dette innsikt i matens opprinnelse, og et lite innblikk i fra mat til måltid. Nå begynner bærsesongen å nærme seg slutten, men barna er fortsatt like ivrige.

Vi har også vært på mange turer i nærområdet og trives med det. Det er mye fin natur i nærheten som gir oss mange muligheter for å bli kjent med nærområdet og fortsatt gir oss muligheten til å lære oss å ta vare på naturen vi har.

August har gått raskt og vi har nå sagt hei til september. Neste måned vil vi fortsette med samme temaarbeid, men også gå videre til temaet brannvern. Det blir spennende, og vi gleder oss til det!