Trollpost småtroll, september 2020

Da var september over, hoi som tiden flyr! Tilvenningsperioden er over og vi er kommet godt i gang med barnehagehverdagen. Barna har blitt bedre kjent med hverandre og personalet. Vi ser fremover til et flott barnehageår med en flott gjeng!

Denne månedens tema har vært `bli kjent` og vi har hatt fokus på lek og samspill. Det er viktig å bruke god tid på å bli kjent, og det er barnehagens jobb å tilpasse dagen slik at barna får bli kjent, etablere relasjoner og knytte seg til personalet og andre barn. Målet vårt har vært at barna skal bli tryggere i barnehagen, med oss voksne og rundt de andre barna. Dette har vi også sett fra barnehagestart, til nå! Vi ser mer personlighet og utfoldelse, barna leker, ler og tør å si ifra.

Å leke er essensielt for barn og gjennom leken får barna blant annet være en del av fellesskapet, de får oppleve samhold, økende selvtillit og mestringsfølelse. Det er også mye øving gjennom lek og når man skal bli kjent med en gjeng helt nye mennesker trengs det en del øving også. Vi øver på å vente på tur, hvordan man skal kommunisere med hverandre og konflinkhåndtering.

Vi har gått flere turer i nærområdet, og barna er flinke på tur! Vi har fokus på at turen skal være en god opplevelse og at barna skal mestre å gå til destinasjonen. Ludde er på litt lengre turer og noen ganger spises også lunsjen ute. De har bla. vært i hemmeligskogen og ved mørkvedlia. For Tassen er det mer fokus på å utforske området rundt barnehagen og å øve seg på å gå på tur. Det har også vært populært å plukke bringebær, noe som har falt i smak hos de aller fleste.

I samlingsstundene har vi sunget sanger som barna liker. `Bake, bake kake til mamma kommer`, `ormen lange`, `hjulene på bussen` og `5 små apekatter` har blitt noen favoritter. Vi bruker også musikkinstrumenter i noen av samlingene. Samlingsstundene baserer seg på barnas interesse, alder, konsentrasjoneevne og det tema vi arbeider med.

Fra mandag uke 41 vil utegruppa spise lunsj i grillhytta, det blir spennende! Vi har varmmat hver fredag, det vil stå på ukeplanen hva som er på menyen. Havregrøt er allerede en slager for mange. Vi har en rullerende meny da det gjerne tar tid å venne seg til nye smaker, det blir spennende å se hva som blir barnas favoritt!

I oktober har vi tema `familien min` og gjennom dette tema vil vi ha fokus på forskjellige familieformer og levesett. Barna får blant annet vise fram sin familie gjennom bilder og samtaler.

NB: Minner også på at merking av klær (eget navn) er viktig, dette gjelder også smokker ol. Klær som ikke er merket/vi ikke vet hvem som eier henges i vinduet i garderoben. Det kan være greit å sjekke der innimellom. Vi har også et veldig skiftende vær, der kanskje vinterdress er nødvendig en uke, men alt for varm en annen, pass derfor på at barna har klær etter vær.

Vi ønsker dere en fortreffelig oktober, hilsen oss på småtroll!