Trollpost oktober, småtroll

Da var enda en mnd gått og vi ønsker november velkommen!

Denne måneden har vi hatt `familien min` og `høst` som tema! Vi har laget hus til alle barna, sunget sanger relatert til tema og Ludde har laget mamma/pappa og seg selv. Barna har blitt kjent med hverandres familier og det er spennende å se hvem man bor med, om man har dyr, søsken osv. Høsten bringer med seg mange våte dager, fallende løv og spennende småkryp. Løvet har vært av stor interesse hos barna og det har vært mye lek med det. Vi har studert kryp, spesielt edderkopper. Barna synes det er veldig spennende, og noen synes det er ekstra stas å holde dem!

Turene denne måneden har vært litt lengre, Ludde har bla. vært i skogen med Mørkvedlia og Tassen har begynt å bevege seg mer bort fra barnehagen. Det gir god mestringsfølelse å komme seg både opp og frem, barna er flinke til å gå og vi legger turene deretter.

Vi har også begynt med grillhytte-lunsj hver mandag og det er utegruppa som spiser der.  Det har slått godt an og vi har laget bla. bananlapper, ostesmørbrød og fiskekaker på bålet. Varmrettene fiskeboller i hvit saus, kyllinggryte, fiskegrateng og havregrøt er også testet ut! Vi vil fortsette å rullere på disse rettene, og de fleste har allerede falt i god smak hos barna.

I uke 44 kom det student til oss på småtroll! Hun skal være med oss i 4 uker og går 2. året på barnehagelærerutdanningen ved Nord universitet. Vi får også et nytt barn på avdelingen i midten av november, velkommen til han!

I november har vi først tema `kroppen min`. Her skal barna få bli bedre kjent med sin kropp og bla. hva den kan gjøre.

I slutten av november begynner vi med tema `jul`, vi synger sanger, lager pynt, leser eventyr og lærer om tradisjonene rundt jul.

Vi ønsker dere en flott november!