Trollpost Stortroll, oktober 2020

Da er jammen meg også oktober ferdig, vi er helt forundret hvor fort tiden går! Nå begynner det med stormskritt å nærme seg juletider...

I tiden som har vært siden sist Trollpost, har vi avsluttet temaet "Høst". Vi gikk mange turer for å se etter høsttegn og høstfarger, og vi har dekorert garderoben vår med nydelige bladbilder. Vi har også startet opp med temaet "Dunderly", som er basert på bøker som Bodømannen Endre Lund Eriksen har skrevet. Det er laget et stort pedagogisk opplegg rundt dette temaet, og vi skal gå inn på enkelte temaer. Til nå har vi hørt mye på lydbok, hørt på sangene og danset, malet Monsterskogen og alle har laget sine egne monstre. Vi har vært på Monstertreff, med sang, musikk, dans og historier, og vi har spillet Lotto og lagt pusslespill av figurene fra bøkene. 

I denne og neste uke fortsetter vi med temaet Dunderly, deretter skal vi ha ei Carpe Diem-uke før juleplanen starter opp. Når det gjelder Carpe Diem-uken så vil det si at vi legger planer ut fra barnas interesser og impulser. Vi er åpne for å være impulsive og ta ting på sparket. Så her setter bare fantasien grenser... 

I den siste perioden som har vært er det Kristin og Synne som har vært på Rødgruppa. De har hatt mye kvalitetstid inne på formiddagene, med god lek, lekeveiledning, bordaktiviteter, samlingsstunder og temaarbeid. Kristin er nå sykemeldt, så Renate er gått inn sammen med Synne på denne gruppen. De to blir på gruppen ut Carpe Diem uken i uke 47. 

På Gul- og Blågruppen er det Grete, Agathe, Benedikte og Renate som har vært. De har også koset seg mye, med mye sprell både ute og inne. Ungene elsker Dunderly, og vi har vært mye i Grillhuset og lest historier, snakket om tenkekortene og om de ulike monstrene. Barna er superflink til å huske ting, og de er meget engasjerte i temaet! Når Renate gikk over på Rødgruppa, så fikk vi inn Maja som vikar. Hun har blitt godt kjent med barna, og barna oppsøker henne på en fin måte. Desverre kan ikke hun fortsette som vikar, så vi kommer til å få inn en ny person. Elin er på saken. Ellers er Benedikte sin siste dag fredag 27.november. Da starter Lisa, som vi gleder oss til å bli kjent med. 

Helt til slutt litt mas fra vår side... Tiden vi er inne i er preget av både regn, kulde og vind, ulikt fra dag til dag. Derfor er det veldig viktig at dere sjekker over hvilke klær barna deres har i barnehagen. Vi trenger tykke vinterdresser, regntøy, vintersko, cherrox, vintervotter, luer, buffer, regnvotter, ulltøy, fleecetøy og skiftetøy... Men mest av alt; husk på å sjekk om det er vått tøy etter en endt dag.

Her er vår rutine for tøy som vi ønsker dere skal ta med dere hjem for å vaske: 
* Alt som henger ute på knaggene utenfor døren skal taes med hjem.

* Den grønne kassen inne på gulvet i gangen, blir fyllt med våte/skittne votter. Disse forventer vi at dere selv plukker opp og tar med dere hjem etter hver endte dag.

Ellers vil vi bare ønske dere en strålende fin november, det skal hvertfall vi ha i barnehagen! Også gleder vi oss til jul, hemmeligheter og spennende tider... 

Hilsen oss på Stortroll.