Trollpost november, Stortroll

Da var Dunderly og Carpe Diem uken snart over, og fra neste uke er vi i full gang med juleplanen vår.

Det blir en litt tidlig Trollpost for november, på grunn av at vi starter juleplanen i neste uke. Derfor skal vi nå oppsummere det siste vi har gjort med Dunderly, samt hva vi fylte vår Carpe Diem-uke med. De siste par ukene med Dunderly hadde vi fokus på ulike forsøk og eksperimenter som omhandlet vann. Vi hadde blant annet et eksperiment med olje, sirup og vann, for å se hva som flyter og hva som synker. Ungene synes dette var superspennende! I samme kategori hadde vi et forsøk med flere ulike materialer og vann, for å se hva som flyter og hva som synker. Her kom barna med gode og reflektere teorier på forhånd av forsøket. Det siste forsøket vi hadde var om varmt vann og kaldt vann, for å se hvem av de som var lettest. Dette ble ganske mislykket, for det skjedde på ingen måte det som skulle skje… Så her fikk barna en lærdom av at ikke ting alltid går som de skal… Ellers har vi lest mye om monstrene og hørt mye lydbok og musikk. Barna elsker musikken, og det gjør jammen vi voksne også! Et veldig morsomt tema er nå over, men vi har fortsatt masse igjen av det pedagogiske opplegget om Dunderly. Så plutselig tar vi det opp igjen og jobber videre med det.

Når det gjelder Carpe Diem, ble det barnevalgte temaet Pokemon. Mange er helfrelste, og har stor interesse og kunnskap. Så dette jobbet vi mye med den uken, både med tegning, fargelegging, navn, bilder, spill, og rødgruppa dro til og med på Pokemonjakt! Veldig gøy å fordype seg i noe som kommer fra barnas interesser. Ellers har vi danset mye BlimE-dans, og ungene er såååå flinke!

Nå fra uke 48 blir det jul på plakaten, og som vi gleder oss til ei rolig og koselig førjulstid med barna deres! Vi har hvert år fokus på å roe ned og ha det fint sammen, så vi har i tradisjon tro valgt å ikke stappe planen full av ting. Men noen faste ting har vi som vi gjør hvert år, som er selvsagt! Nissefest, Luciafeiring, Rød skal i kirken og på 4H-gården, samt julekino for alle. Ellers blir dagene fylt med juleverksted, adventssamlinger, sangstunder, høytlesning, baking og mye kos. I år er dessverre Luciafeiringen annerledes pga covid-19, noe som vi vet at mange av dere synes blir rart… Men vi skal gjøre det beste ut av det sammen med barna deres, og vi får et fantastisk publikum i Småtroll. Vi skal gå Luciatog for de, og vi skal synge med høy røst i koret etterpå. Og det hele blir nok filmet, så dere skal få se!

Hele juleukeplanen er nå fylt ut på Kidplan, så ta en titt der om det er noe dere lurer på. Med dette ønsker vi dere en super førjulstid hjemme også, vi vet i allefall at vi skal kose oss!

Hilsen oss på Stortroll.