Trollpost november 2020, småtroll

Da var nok en måned gått og nå er det virkelig ikke lenge igjen til jul!

I store deler av november har vi hatt tema kroppen min. Barnehagen skal bidra til at barna utvikler en bevissthet rundt egen kropp og barna skal bli kjent med kroppen sin. Vi har hatt samlingsstunder med kroppen som tema. Vi har hatt sanse-samling hvor forskjellige teksturer har vært i fokus. Barna har også fått tegnet omriss av kroppene sine og tatt bilde av ansikt. Vi har hatt fokus på hva vi kan gjøre og hvordan kroppen fungerer. Sansene er testet ut og vi har hørt med ørene, luktet med nesten, ropt og kviskret med stemmen, smakt på surt/søtt, kjent etter om vi er tørst/sulten ol. Når skogen har vært ledig har barna fått utfordret seg motorisk i både vått, glatt og ulent terreng. Litt snø har vi også fått, men det tok ikke mange dager før regnet kom igjen! Grillhytta som utegruppen har spist lunsj i på mandager har også vært en hit! Dette var siste uke før jul med grillhyttelunsj.

I midten av november sa vi også velkommen til barnehagens nyeste tilskudd, han er 1år! Dermed er det fem 2åringer og sju 1åringer på småtroll.

Mot slutten av måneden har vi også begynt smått med juleforberedelser. På en av turdagene til ludde plukket de pinner som lå en stund til tørk inne i barnehagen. Disse er det nå laget et juletre av som blant annet skal få pynt. Vi har satt opp noenlunde faste aktiviteter daglig, men vi vil ha fokus på at dette skal være en koselig og rolig tid.

Når vi da går inn i juleplanen, vil mandager og torsdager være juleverksted, tirsdager felles turdag og onsdager bakedag. I ukeplanen vil det være mer spesifisert hva de ulike dagene inneholder. På fredagene skjer det litt av hvert og datoer som kan være greie å bemerke seg er:

-          04/12: Nissefest

-          11/12: Lucia

-          18/12: Julekino i barnehagen

Årets luciafeiring er preget av pandemien og det vil derfor være en intern feiring uten foreldre. Småtroll er så heldig å få se stortroll gå i luciatog også får vi nydelig sang i tillegg! Det gleder vi oss til. Litt bilder vil det nok også bli.

Vi sier god jul 23. desember og holder stengt julaften, romjul og nyttårsaften. Barnehagen åpner igjen mandag 4. januar.

De beste ønsker om ei strålende førjulstid til alle sammen! Mange hilsener fra oss på småtroll.