Trollpost Stortroll, desember 2020

Desember måned har bydd på mange opplevelser og koselige øyeblikk for store og små.

Hver uke har vi startet med adventssamling der vi har tent lys og sunget julesanger. De fleste formiddagene har vi brukt til julehemmeligheter, juleverksted og baking. Julemusa har også kost seg på Stortroll i adventstiden. Hun har fått ost og pepperkaker fra barna, og vi har stelt og ryddet foran døra hennes opp til loftet hvor hun bor. Som takk for dette fikk barna et sjørøverskip i gave. Dette var stor stas, og frokosten denne dagen ble slukt i et jafs, da de ikke kunne vente med å leke.

Rødgruppa har hatt to turer i desember, et besøk til Hunstad kirke og et til 4H-gården. I kirka fikk de dramatisere juleevangeliet, som de hadde øvet på og snakket om i førskolegruppa. På 4H-gården spiste vi julegrøt, var sammen med dyrene, leita etter fjøsnissen og hørte på nissemoras historier om hennes 8 barn og deres rampestreker. To fine turer som gjorde inntrykk på barna.

Vi arrangerte også nissefest, med et stort håp om at jåssnissen skulle besøke oss i år også. Etter å ha satt ut ei deilig skål med julegrøt med ekstra mye kanel og sukker, var det bare å stille seg opp ved vinduet og vente. Kort tid etter kunne vi se at jåssnissen snek seg inn på lekeplassen. Det var en skikkelig jåssnisse som tullet og tøyset i dissa, danset og som satt seg fast i dekket på bakken. Han var også så snill å etterlate en sekk med gaver til alle barna, med juletskjorter og krumkaker. Etterpå spiste vi grøt og så på rødgruppas forestilling av juleevangeliet. I tillegg har vi hatt Luciafeiring, der Stortroll har gått i tog og sunget for Småtroll. Barna hadde lært seg mange julesanger, og det var utrolig flott og en magisk stemning. Til tross for at dere foreldre ikke kunne delta i år, håper vi at dere har sett video av feiringen som vi har lagt ut på youtube.

De siste dagene av desember har vi bare slappet av og hatt fokus på ordentlig julestemning og koselige stunder. Julekino med Donald Duck og Mikke Mus, med snacks som hører til var en stor suksess. Desember har vært en måned med mange aktiviteter som skaper en følelse av tilhørighet og fellesskap for barna på Stortroll. Rammeplanen underbygger viktigheten av dette, og presiserer at barna skal erfare at de er betydningsfulle og at barnehagen aktivt skal legge til rette for utvikling av vennskap og sosialt felleskap.

I januar har vi verdensrommet som tema, og vi starter første uke med å se nærmere på nordlyset og mørketida. Dette gleder vi oss veldig til. Vi på Stortroll ønsker dere alle ei god jul og et godt nyttår, så sees vi på nyåret.

 

Stortroll