Trollpost desember småtroll

Da var det snart klart for juleferie og trollposten for Desember kommer derfor litt tidligere enn normalt. For en koselig og innholdsrik månede vi har hatt!

Månedens tema har vært `jul`. I denne tiden har barna fått kjennskap til tradisjoner, musikk og julefortellinger tilhørende tema. Vi teller ned og forbereder oss til jul. På juleverkstedene har vi laget litt julegaver og diverse julepynt. En flott mulighet for skaperglede og finmotoriske øvelser. På bakedagene har barna laget både havrekuler, pepperkaker på pinne og julebrød. Flotte stunder der barna har en felles aktivitet med et felles mål og en fin stund rundt bordet til å kjenne på tilhørighet og et sosialt fellesskap.

Turene våre har vært i nærområdet og å se på julelysene har vært populært. Siden snøen aldri kom og dagene har vært litt ekstra mørke, har julelysene vært ekstra fine å se på!

Fredagene i desember har bestått av litt av hvert. 11.des markerte vi Lucia. Småtroll koste seg når de fikk se stortroll gå i tog og synge. De satt som noen lys mens stortroll framførte det de hadde øvet på. Nissefest har vi også hatt! I tradisjons tro kom jåssnissen på besøk og gaver hadde han også med! Det ble både nissegrøt og julegodt den dagen. Siste fredag før jul hadde vi julekino. Barna fikk noe godt å spise og ludde fikk dra på besøk til storstoll å se film der. Det er fint å kunne besøke hverandre litt (med avstand vel og merke) i denne tiden. Vi krysser fingrer og tær for at vi kan besøke hverandre mer i året som kommer.

I januar skal vi ha tema `karius og baktus`. Vanligvis ville Ludde dratt til tannlegen på besøk, men vi er enda usikker på om det lar seg gjøre denne gang. Gjennom tema vil det bli mye høytlesning, dramatisering, sang og musikk.

God jul og godt nyttår til både store og små fra oss på småtroll! Vi sees igjen 4.januar.

 

NB: pga. teknisk glipp ble ikke denne publisert som planlagt 22.12.20.