Trollpost Stortroll, Januar 2021

Vi håper alle har hatt ei fin jul, med sine nære og kjære og at dere har fått nye verdifulle minner sammen.

Vi i Trollmyra er klar for og gleder oss til det nye året sammen med de flotte barna deres. Nyåret i barnehagen startet med temaet verdensrommet, og vi har hatt fokus på nordlyset, mørketida, planetene og Sola. Nordlyset hadde mange av barna hørt om tidligere, og noen fortalte at de også hadde sett det. Med skikkelig Stortroll-flaks åpenbarte nordlyset seg på himmelen en ettermiddag vi hadde det som tema, og mange av barna kunne fortelle med stolt stemme at de hadde sett akkurat det vi hadde snakket så mye om og sett bilder og filmer av. Vi var alle enige om at det var skikkelig fint! Vi utforsket også mørket tidlig på morgenen, og tok med oss lommelykt i skogen der vi leita etter hverandre. Dette var stas og barna har spurt etter lommelykter hele januar.

Planetene har vi fordypet oss mest i, og vi har merket stort engasjement hos barna. Dette er et tema som interesserer alle barna på Stortroll! Vi har lært navnene på planetene, hvilke som er varme og kalde, hvilke som er størst, og viktigst av alt hvilken planet som er VÅR. Vi har virkelig satset på kreative kreasjoner og utfoldelse hos barna, og vi har laget planeter i alle varianter. Rammeplanen for barnehagen stadfester at man skal stimulere barnas nysgjerrighet, utvide deres forståelse og bidra til undring, undersøkelser, utprøving og eksperimentering. Vi har derfor gitt barna inspirasjon ut fra de ulike planetene, som utgangspunkt for deres fantasiplaneter. Dere har nok sett de henge i vinduet i garderoben. De har også fått utforske ulike materialer når de har malt bilder av planeter og verdensrommet, slik de ser det for seg. Vi har også hengt opp ei fryst Sol og ei fryst Jord i et tre ved grillhytta. Ute har vi også brukt ulike materialer vi har funnet i barnehagen for å lage et romskip. Her har barna gått inn i rollen som astronauter, og tatt mange turer til verdensrommet. Dette skaper felles opplevelser og fin rollelek blant små og store Stortroll-barn. Solsystem-sangen har jo også blitt skikkelig poppis her i barnehagen, her har den festet seg til alle sine hjerner, og den går nesten på repeat hele dagen.

Siste uka av januar har gått til å lære mer om Sola. Vi har sunget sol-sanger, frosset soler som vi har hengt i treet ute, laget sol-plastelina (stor-suksess), og vi har laget soler av papp og fyrstikker som pynter opp avdelinga vår. Vi avslutter måneden med solfest på avdelinga, og både barn og voksne gleder seg til det. Da kan man endelig ta frem solbrillene og de gule plaggene.

Ellers har Rødgruppa startet opp førskoleklubben. Her har vi snakket om hvilke regler som gjelder for gruppa og hvordan vi vil ha det sammen. De er skikkelig flinke! Snille med hverandre, venter som regel på tur, rekker opp hånda og deltar aktivt. Vi liker at barna tåler å høre stemmen sin, og viser at de har masse lure, spennende og morsomme ting å si og bidra med!

 

Stortroll