Trollpost januar 2021, småtroll

Årets første månede går mot veis ende og februar står for tur! I januar har vi hatt Karius og baktus som tema, noe som har fenget godt. Sola har sneket seg fram og vi ser mer og mer for hver dag som går.

Som nevnt har vi hatt Karius og baktus som tema i januar. Dette slo fort godt an og barna viste interesse fra dag en. Vi håpte at Ludde skulle få seg en tur til tannlegen, men med restriksjonene som har vært og er, ble det ingen tur. Gjennom lek ble det likevel tannlegebesøk og barna har vært både pasient og tannlege. Vi har brukt utstyr for dramatisering og sunget sanger. Pusset tenner, hørt lydbok og sett film. Noen kariuser og baktuser har også blitt produsert. Vi har hatt samlingsstunder om god og dårlig mat for tennene og barna har vært ivrige deltagere. Tassen har gjort en del av de samme tingene og spesielt dramatisering har vært interessant og konsentrasjonen har blitt testet.  

Turer på tirsdager har vi hatt og barnas turferdigheter øker og de mestrer mer og mer. Hinderløype har vi også hatt ukentlig, med fokus på grovmotorikk. Når barna har hatt hinderløype ute har det vært et godt hinder og fin øvelse å komme seg opp trapper, en glatt bakke i skogen eller gjennom et ulent og glatt terreng. Ludde har spist et par lunsjer i grillhytta og storkost seg med fiskekaker og ostesmørbrød stekt på bålet.

Den siste uken har vi også forberedt oss til solfesten som er 29.januar. Det henger bla. soler i vinduet som barna har laget. Studenten Emma kom også tilbake til oss i uke 4 og hyggelig var det! Hun skal være med oss i 4, nesten 5, uker.

Vi er inne i en årstid med litt mer sykdom, samt. strengere krav til å være hjemme hos både voksne og barn. Noen dager vil derfor bære preg av dette og vi tilrettelegger ut fra antall barn og antall voksne. Det vil derfor til tider være endringer på ukeplanen, men vi holder den oppdatert.

Når det kommer til planene i februar vil vi i forbindelse med samefolkets dag ha en samisk uke før vi går over til tema snø og krysser fingrene for masse snø i februar!

Ønsker om en fin februar, med håp om mere snø, sendes til alle. Hilsen oss på småtroll.