Trollpost februar 2021, småtroll

Da går nok en måned mot veis ende. Februar har vært innholdsrik og dagene har sust av gårde!

Endelig kom det rikelig mengder snø og barna har storkost seg med det! Grovmotoriske utfordringer på tur opp i akebakken og en enorm mestringsfølelse på toppen etterfulgt med latter og glede på tur ned igjen på akebrettet. På mandagene har vi bålet og spist lunsj i grillhytta med utegruppen. Stekte fiskekaker på brødskiven har vært en slager.

Dyrelotto har vært effektivt brukt rundt bordet i det siste og det er en øvelse med både turtaking, samarbeid og spilleregler. Vi har flere lignende spill og å koble bildene til hverandre og se hvilken brikke som skal være hvor har vært fengende for flere barn og konsentrasjonen øker med tiden.

I februar har vi hatt en samisk uke hvor vi hørte på joik, kjente barnesanger sunget på samisk og spist finnbiff. Vi har også hatt formingsaktiviteter og blitt kjent med det samiske flagget og dets farger. Resten av februar har tema vært snø. Vi har smeltet snø, tatt med snø inn for å kjenne hvor kald den er, malt med snø og produsert flere flotte produkter gjennom formingsaktiviteter. For øyeblikket henger det noen flotte snøkrystaller i vinduet som ludde har laget!

Vi har også hatt student disse ukene og hun hadde siste dag denne uka. Det tok ikke lang tid før hun fikk tillitt hos barna og de har kost seg i hennes nærvær.

De to første ukene i mars skal vi ha mat som tema. Har vil vi ha fokus på sunn og god mat og vi vil vike litt fra de varmrettene vi normalt sett lager. Måltidene i barnehagen skal være med å skape gode matvaner og bidra til matglede. Barna skal også få smake på nye frukter og vi har blant annet fokus på smakssansene mm.

De to neste ukene i mars har vi tema påske og dagenes innhold vil være deretter. Fredag 26.mars skal vi ha påskelunsj med boller og kakao. Kanskje kommer påskeharen også!

Siste uka i mars, uke 13, er stille uke. Barnehagen er åpen som normalt mandag og tirsdag. Stengt onsdag 31.mars tom. Mandag 05.april. Vi åpner som normalt tirsdag 06.april.

Vi ønsker alle en fin og solfyllt mars månede! Hilsen oss på Småtroll.