Trollpost mars, småtroll

Nå nærmer vi oss slutten på mars og måneden har inneholdt mye spennende.

De to første ukene i mars hadde vi mat som tema. Vi ønsker å gi barna gode matvaner og har fokus på et godt kosthold med næringsrik mat. Disse ukene testet vi noen nye retter og kjøleskapsgrøt slo godt an. Det samme gjorde fiskeburgerne som vi lagde på bålet ute i grillhytta. Måltidene handler ikke bare om å bli mett, men tiden rundt bordet er også en god arena for læring og samspill. Vi gjør det koselig med lys på bordet. Vaner tar form i tidlig alder og øver på å sitte rolig og spise ordentlig. Samtalen mellom barna er også viktig og vi øver på å lytte til de de andre sier før man selv snakker. Måltidene skal bidra til en fellesskapsfølelse og matglede. Barna har også smakt på forskjellige råvarer og vi har hatt fokus på smakene søtt og surt.

Lille larve aldri mett har også vært med oss gjennom samlingsstund og formingsaktiviteter. Vi har lest boken og hatt flanellograf (bildefortelling). Barna lagde sammen en larve som etter hvert også fikk mat den kunne spise. Sangen ¨epler og pærer¨ var også populær.

De to siste ukene i mars har vi hatt påske som tema. For de yngste handler det om å bli kjent med det som følger påsken med. Noen viktige symboler for påsken er egg, kyllinger og fargen gul. Vi har samlinger med sangen ¨en liten kylling i egget lå¨ som barna liker godt, og snakker om påsken, påskegg og påskeharen. Påskeharen har forresten vært å sneket rundt på avdelingen her en dag når barna var ute (hysj,hysj!). Heldigvis fikk vi det på film og skal vise dette til barna kommende fredag når vi har påskelunsj. Han har også gjemt et stort påskeegg som vi må lete etter! Noen kunstneriske påskekyllinger har det i tillegg blitt. Både ute og inne. Barna synes det er veldig artig å lage ting med snø og male på det etterpå! Det har blitt mange flotte produkter, og selv om de smelter fort igjen, så er skapergleden stor. Snøen som blir igjen er fortsatt farget å leke med. 

Selv om vi havnet på rødt nivå midt i måneden og planene ble endret, har vi hatt innholdsrike dager. Barna er delt i to grupper med faste voksne hver uke. Tassen har gått mye på tur og elsker det. I nærområdet er det masse å utforske og se. Endene i futelva har blant annet fått mat. Ludde har også vær mye på tur og gått litt lengre. Det er noen tålmodige og flinke barn som går. Vi er ute hver formiddag og har heller formingsaktiviteter og lek inne mellom soving og frukt. Det har blitt mye utetid de siste ukene, men barna er i godt humør og liker veldig godt å være ute.

Neste måned har vi Bukkene Bruse som tema og det regner vi med kommer til å bli stor suksess. Barna har hele tiden vist interesse for eventyret og vi gleder oss til å dykke ned i eventyrverdenen. Det blir mye sang og dramatisering.