Trollpost Stortroll, April 2021

I april har vi kost oss med to morsomme og viktige tema, trafikk og vann.

Trafikken er vi i daglig, og det er viktig å vite hvordan vi skal ferdes! Barna synes det er spennende å lære om dette, spesielt gjennom opplegget vi har med Naffen. Naffen byr på mange fortellinger om trafikken, blant annet hvorfor det er så viktig at vi har trafikkskilt. Når tornadoen kommer og tar med seg skiltene og setter de ned på andre plasser, parkerer man plutselig ved parkeringsskiltet som nå står på hovedveien. Eller så sykler vi på motorveien og bilene kjører på fortauet! Det blir jo helt tullete og ikke minst farlig, synes vi.

I tillegg til å lære oss om skilt og hva de betyr, har vi lært oss at vi alltid må se oss for, før vi går over veien. Først til venstre, så til høyre og så til venstre igjen! Agathe og Grete ordnet med trafikk malt inn i snøen. Da ble det 80-sone og 20-sone – altså måtte vi springe kjempefort, for så å gå kjempesaaakte. Ungene regulerte også lyset i krysset, og bestemte hvilke unger som fikk kjøre og hvilke som måtte vente. Kjempeartig! 

Temaet vann har vi hatt nå i to uker, og vi fortsetter med temaet i ei uke til. Det har vært både spennende og morsomt. Forsøkene har fått oss til å undre oss og diskutere sammen. Vi har vært superheldige og hatt besøk av Professor Engmo, som hun så fint heter på fritiden. Hun har vist oss hva som skjer når man heller sirup og olje i vannet. Sirupen var så tung at den la seg helt i bunn, olja la seg som et lag på toppen. Så slapp hun ulike ting ned i blandingen, for å se hva som skjedde. De tingene med størst tetthet falt helt ned i bunnen, mens de med minst tetthet satt seg fast på toppen i olja. Noen av tingene havnet til og med i midten, det var skikkelig rart! Vi har også lekt oss masse med vann, vannlek inne i det lille bassenget og vannlek med såpe på fotballbanen. Vann er gøy!

Vann er også viktig, og vi lærer om hvorfor vi må spare på vannet. Barnehagen skal legge til rette for at barna skal få kjennskap til bærekraftig utvikling, og utvikle respekt for naturen, samt få en begynnende forståelse for hvordan man kan ta vare på den. Det er faktisk ikke alle barn som har like mye vann, og noen må gå flere timer til en brønn, hver dag. Det er vanskelig å se for seg, men vi tenker at vi kan huske på å spare vann ved å for eksempel ikke la vannet renne så lenge når vi pusser tennene. Noen av barna sa at dette skulle de også tipse foreldrene om.

Vi ser frem til Mai, varmere tider og flere morsomme aktiviteter med barna!

Hilsen oss på Stortroll