Trollpost mai, småtroll

Og vipps så var mai måned nesten slutt. Vi sitter igjen med ny kunnskap, varme dager, utforskende barn og en haug med godt samspill og gode stunder.

I mai har tema vært `blomster`. Vi har gått på turer der dette har vært fokus og allerede på første tur fant barna hestehov, snøklokke og krokus. Hestehoven melde også sin ankomst i barnehagen og begeistringen var stor. Med blomster som tema, har vi også hatt fokus på naturen. Ludde har vært og plukket søppel og vi har snakket om at det er viktig å ta vare på naturen. Barna skal ikke bare lære seg å ta vare på seg selv og vise empati for andre, de skal også ta vare på og vise respekt for naturen. Dette er en prosess som tar tid, men vi starter tidlig for at barna skal få en begynnende forståelse for hvordan de kan bidra i å ta vare på naturen.

Gulrøttene som ble plantet i april har fått ny plass i blomsterbedet ute og vi følger med om det skjer noe fra dag til dag. Tomatplantene som står inne får også daglig tilsyn og nå kan vi også se at de forskjellige plantene får forskjellige blader. Vi drar inn matematikk ved å telle, se på ulikheter, størrelser og former.

For tassen har vi i dette tema også hatt fokus på farger. Turene i nærområdet har bydd på motoriske utfordringer. De har fått oppleve gleden av å være ute i varmt vær, der vintersko er byttet ut med joggesko og dressen med en lett jakke. For flere har dette gitt en frihet i kroppen som har ført til stor glede ved å være ute i lengre perioder.

Midt i mai feiret vi også nasjonaldagen. Barna har lagt 17.mai pynt og vi feiret med å gå i tog, hatt litt 17.mai leker og spise pølse i brød/lompe og is. Litt av en dag og barna storkoste seg! I forkant hadde vi hørt sanger, sett bilder av bunader og snakket om at 17.mai er Norges bursdag.

Tema Bukkene Bruse er fortsatt av stor interesse hos barna. Barna skal medvirke i egen hverdag og dette tar vi på alvor. Selv om vi arbeider med forskjellige tema, ser vi på barnas interesser og tilrettelegger deretter. Derfor er også Bukkene Bruse enda med oss i sang, musikk, lydbok og lek.

Nå er det heller ikke så lenge igjen til Ludde skal begynne på stortroll. Vi har begynt tilvenningen og hver onsdag går Ludde på tur med utegruppa på stortroll. To voksne fra småtroll går sammen med Ludde og vi har fokus på at de skal få gode opplevelser og bli kjent med de voksne som jobber på stortroll.

I juni går vi over til tema `sommer`. Vi vil fortsatt pleie de plantene og blomstene vi har plantet, slik at det forhåpentligvis kommer noen saker vi kan smake på etter hvert. Måneden vil inneholde en god del vannlek og turer i skogen. Vi har fokus på småkryp og er på utkikk etter dem når vi er ute.