Trollpost Stortroll, august 2021

Da var vi startet på et nytt barnehageår, nye barn er godt i gang med innkjøring og vi begynner å bli kjent med hverandre.

August måned har vært både en vår, sommer og høst måned i år når det kommer til været, men vi har hatt mye fint vær. Det har uansett ikke satt en stopper for oss. Vi har vært mye ute og brukt nærområdet godt. Barna har fått bidra med hva vi skal bruke dagene på. Personalet skal ta utgangspunkt i barnas (…) interesser og initiativ (…) ved valg og gjennomføring av temaer og prosjekter.

Vi har hatt tema vannlek, båter, indianere og velværeuke. Det har vært en blanding av rolige dager og dager hvor vi har hatt opplegg knyttet til temaene. På finværsdagene har vi badet i vannsprederen, vi har hatt fremme bassenget, slappet av med lydbok på madrassen på gulvet, spist ute i sola, men også rundt bordet med varierte samtaler. Barna har fått et variert utvalg av varmretter og vi har spist av bærene som vokser i skogen vår. Som alltid har det vært en fin sommer.

På avdelinga er vi per nå 22 barn og 6 ansatte, og vi er godt i gang med inne- og utegrupper slik det var før koronasituasjonen. Dette står spesifisert på ukeplanen og vil være oppdatert hver uke. Fremover skal vi jobbe med temaarbeid vennskap, kroppen, forskjeller og likheter og forebygging av mobbing med mange spennende opplegg og aktiviteter.

Nå er vi så heldig at vi får starte nytt barnehageår på grønt nivå ref. smittevernveiledere og trafikklysmodellen. Det vil si ingen kohorter og barna får utfolde seg på hele barnehagens område. Det gjør godt å se så mye glede og samhandling på tvers av alder i barnehagen. Vi krysser fingrene for at vi får fortsette å ha det slik!

Vi takker for august og ser frem til høsten med september og gleder oss til å fortsette på det nye barnehageåret.