Trollpost småtroll aug-sept 2021

Velkommen til nytt barnehageår! Denne trollposten vil være for både august og september. I løpet av disse to månedene har vi hatt tilvenning og i september har vi hatt tema `familien min og meg`.

I høst har vi tatt imot fem nye barn på småtroll, alle født i 2020. Det tar tid å skulle bli kjent med en helt ny hverdag med mange barn og nye voksne. Vi har hatt stort fokus på lek og samspill mellom barn og voksne. Det er også en av grunnene til at vi i september har hatt tema `familien min og meg`. Alle barna har fått et hus i gangen med bilde av seg selv og familien de bor sammen med. Husene har også vært brukt i samlingsstund med de eldste. Ludde har laget mamma/pappa og vi har snakket om at man kan ha forskjellige familier. Noen er små, noen store. Noen har søsken, andre ikke. Det samme med dyr. Barna er veldig begeistret over familien sin og liker å snakke om den. Tassen kjenner også igjen bildene sine og peker på de ulike familiemedlemmene.

Denne høsten har det vært mye sykdom blant personalet og barna. Det har ført til endringer på planen og vi prøver å være raske å oppdatere ukeplanen når endringene skjer.

I samlingsstund har vi bokser med konkreter som barna får trekke. Dette har vært populært hos begge gruppene og barna ser ut til å like forutsigbarheten og gjentagelsen av de faste sangene. Det er stas å få trekke, men også viktig øving i å vente på sin tur.

Etter et år med mye restriksjoner har vi endelig tatt i bruk turnhallen igjen og ludde har hatt sin første tur dit. Der storkoste deg seg med alt som var. Løpe, hoppe, balansere mm. Det var spennende å utforske de forskjellige underlagene. Ludde er i turnhallen med blågruppa på stortroll, barna som er født i 2018. De er en gjeng på totalt 13 barn.

På de ukentlige turene våre har barna utforsket nærområdet. Vi har plukket bringebær, noe som er en stor favoritt hos de fleste. Vi har også løpt og hoppet i store søler og studert alt fra maur, til store maskiner.

I oktober skal vi ha tema `kroppen min`. Da skal vi ha fokus på at barna skal få bli bedre kjent med kroppen sin og vi øver på å sette grenser. Dette er noe vi arbeider med gjennom hele året, men vil i denne perioden ha ekstra fokus på det.

Vi er inne i en periode med mye skiftende vær. Vi minner på å ta med klær etter vær og husk merking av nytt tøy.

Vi ønsker dere en god oktober, hilsen oss på småtroll.