Trollpost november,Småtroll

Da er november på hell og desember med den koselige adventstiden står for tur.

Trollpost for november på Småtroll

Da er november på hell og desember med den koselige adventstiden står for tur.

I november har vi hatt mørketid som tema. Barna skal få kjennskap til forandringer i årstiden at det blir mørkere ute og at sola blir borte. Vi jobber med dette for å gjøre barna trygg når det er mørkt og for å bli kjent med lys i mørket og refleks.

  Kuben på storrommet ble gjort om til stjernehimmel og ei hytte vi har kosa oss masse i. Barna hadde mye fin lek der inne og mange bøker er blitt lest der.

Det har vært fokus på stjerner, nordlys, refleks og vi har sett at det er blitt mindre og mindre dagslys. Vi har sett filmsnutter av nordlys og hørt på fortellinger om det og malt fine nordlysbilder.

På turene våre denne perioden har vi vært i skogen og hatt med oss lommelykt og reflekser som vi har hengt opp og lyst på med lyktene. Veldig populært og spennende.

Hver onsdag har vi kosa oss med vannlek inne på badet. Artig å se de aller minste hvor trygg de er blitt. Fra å være litt skeptisk til å jumpe oppe badebaljen i går. Skulle egentlig jazze opp vannleken i går med glowsticks og dempa belysning, men dessverre fikk vi ikke tak i det..

Fredagsdisko er og blir en slager på avdelingen. BlimE dansen er vi blitt veldig gode på. De er så søt der de vugger og danser rundt.

Mandag 29. november begynner Victor på småtroll. Velkommen til han. Mari flytter da over på stortroll.Lykke til, til storjenta vår.

Vi er sånn smått begynt å ordne avdelingen klar til adventstiden. Det gledes til denne koselige tiden med adventsamling, juleverksted, baking og mye kos. Kanskje det blir noen rampestreker fra julemusa vår…

Viktige datoer ; Nissefest 10.12

                             Lucia 13.12

                             Julekino 17.12

Minner om at barnehagen er romjulsstengt fra 24.12 - 02.01

Da ønsker vi alle ei fin adventstid.